Minutfile_larfile_ramslokcitron
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

BBQ Minutfilé & Lårfilé Ramslök & Citron med spenatsallad och jordgubbsdressing

30 min | Enkelt

Ramslök & citron är underbara somriga smaker!
Och givetvis har jordgubbar sin plats i maten till grillat.

Ingredienser

bbq minutfilé & lårfilé

jordgubbsdressing

1.5 dl
tärnade jordgubbar
2 msk
vit balsamvinäger
0.5 dl
fin god olivolja
2 msk
honung, flytande
1 tsk
srirachasås
1 st
vitlöksklyfta
salt och peppar

spenat och jordgubbssallad

1 dl
mandlar
30 st
jordgubbar
100 g
färsk spenat

bakad fetaost

150 g
fetaost
1 msk
honung, flytande
1 msk
olivolja
några kvistar färsk timjan
svartpeppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Ramslök & citron är underbara somriga smaker!
Och givetvis har jordgubbar sin plats i maten till grillat.

Så här gör du

Jordgubbsdressing
Blanda alla ingredienser till dressingen i en mixer. Smaka av med salt och peppar.

Spenat och jordgubbssallad
Hacka mandlarna grovt och rosta dem i het, torr panna tills de fått färg och doftar. Ta från spisen och låt svalna.

Dela jordgubbarna i halvor. Lägg upp spenaten på ett stort fat. Ringla på hälften av dressingen. Fördela därefter jordgubbarna på spenaten. Strö över de rostade mandlarna. Häll över resten av dressingen. Toppa med den ugnsbakade fetaosten.

Bakad fetaost
Bred ut en bit folie. Lägg på fetaost, Ringla över honung och olivolja samt fördela timjan över. Svep ihop folien kring fetaosten. Lägg foliepaketet på grillen ca 10 minuter eller tillaga i mitten av ugnen 15–20 minuter på 225°C.

Grilla kycklingen
Grilla BBQ Minutfilé & Lårfilé Ramslök & Citron ca 3 min på varje sida tills en innertemp på 70 grader.