
Ramslöksgrillade lår och bröstfilé med spenatsallad och jordgubbsdressing
Ingredienser
bbq minutfilé & lårfilé
jordgubbsdressing
spenat och jordgubbssallad
bakad fetaost
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ramslök & citron är underbara somriga smaker! Och givetvis har jordgubbar sin plats även i maten till grillat.
Så här gör du
Grilla kycklingen
Strimla ramslök och blanda med citronskal, pressad citronsaft, olivolja samt salt och peppar. Marinera lår och bröstfilén med ramslöksblandningen i ca 30 minuter.
Grilla både lårfilé och bröstfilé ca 3 min på varje sida tills en innertemp på 70 grader.
Jordgubbsdressing
Blanda alla ingredienser till dressingen i en mixer. Smaka av med salt och peppar.
Spenat och jordgubbssallad
Hacka mandlarna grovt och rosta dem i het, torr panna tills de fått färg och doftar. Ta från spisen och låt svalna.
Dela jordgubbarna i halvor. Lägg upp spenaten på ett stort fat. Ringla på hälften av dressingen. Fördela därefter jordgubbarna på spenaten. Strö över de rostade mandlarna. Häll över resten av dressingen. Toppa med den ugnsbakade fetaosten.
Bakad fetaost
Bred ut en bit folie. Lägg på fetaost, Ringla över honung och olivolja samt fördela timjan över. Svep ihop folien kring fetaosten. Lägg foliepaketet på grillen ca 10 minuter eller tillaga i mitten av ugnen 15–20 minuter på 225°C.
Om du inte hittar kyckling med Ramslök och Citron i din butik kan du enkelt göra en egen marinad med härlig smak av ramslök och citron. Mixa ihop rapsolja, rejält med ramslöksblad samt citronskal och saft av citron. Tillsätt salt och grovmalen peppar ur kvarn. En kryddblandning som passar perfekt till sommarens alla primörer. Eller så väljer du något annat färdigkryddat, smaksatt kyckling från oss på Kronfågel. Något med citron och vitlök passar perfekt.
Lårfilé är en av de bästa bitarna på kycklingen, ett urbenat lår, saftig och mör med mycket smak. Men välj gärna minutfilé om du vill ha en magrare del av kycklingen. Både minutfilé och lårfilé är goda att grilla.
Tänk på att när du väljer Kronfågels kyckling så är den både uppväxt och slaktad i Sverige.
FLER RECEPT

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing

Kobideh – persisk kebab med saffransris och gurkyoghurt

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad