
Ramslöksgrillade lår och bröstfilé med spenatsallad och jordgubbsdressing
Ingredienser
bbq minutfilé & lårfilé
jordgubbsdressing
spenat och jordgubbssallad
bakad fetaost
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ramslök & citron är underbara somriga smaker! Och givetvis har jordgubbar sin plats även i maten till grillat.
Så här gör du
Grilla kycklingen
Strimla ramslök och blanda med citronskal, pressad citronsaft, olivolja samt salt och peppar. Marinera lår och bröstfilén med ramslöksblandningen i ca 30 minuter.
Grilla både lårfilé och bröstfilé i några min på varje sida tills en innertemp på 70 grader.
Jordgubbsdressing
Blanda alla ingredienser till dressingen i en mixer. Smaka av med salt och peppar.
Spenat och jordgubbssallad
Hacka mandlarna grovt och rosta dem i het, torr panna tills de fått färg och doftar. Ta från spisen och låt svalna.
Dela jordgubbarna i halvor. Lägg upp spenaten på ett stort fat. Ringla på hälften av dressingen. Fördela därefter jordgubbarna på spenaten. Strö över de rostade mandlarna. Häll över resten av dressingen. Toppa med den ugnsbakade fetaosten.
Bakad fetaost
Bred ut en bit folie. Lägg på fetaost, Ringla över honung och olivolja. Fördela timjan över. Svep ihop folien kring fetaosten. Lägg foliepaketet på grillen ca 10 minuter eller tillaga i mitten av ugnen 15–20 minuter på 225°C.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese