
BBQ Minutfilé & Lårfilé Ramslök & Citron med spenatsallad och jordgubbsdressing
Ingredienser
bbq minutfilé & lårfilé
jordgubbsdressing
spenat och jordgubbssallad
bakad fetaost
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ramslök & citron är underbara somriga smaker!
Och givetvis har jordgubbar sin plats i maten till grillat.
Så här gör du
Jordgubbsdressing
Blanda alla ingredienser till dressingen i en mixer. Smaka av med salt och peppar.
Spenat och jordgubbssallad
Hacka mandlarna grovt och rosta dem i het, torr panna tills de fått färg och doftar. Ta från spisen och låt svalna.
Dela jordgubbarna i halvor. Lägg upp spenaten på ett stort fat. Ringla på hälften av dressingen. Fördela därefter jordgubbarna på spenaten. Strö över de rostade mandlarna. Häll över resten av dressingen. Toppa med den ugnsbakade fetaosten.
Bakad fetaost
Bred ut en bit folie. Lägg på fetaost, Ringla över honung och olivolja samt fördela timjan över. Svep ihop folien kring fetaosten. Lägg foliepaketet på grillen ca 10 minuter eller tillaga i mitten av ugnen 15–20 minuter på 225°C.
Grilla kycklingen
Grilla BBQ Minutfilé & Lårfilé Ramslök & Citron ca 3 min på varje sida tills en innertemp på 70 grader.

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingschnitzel Cordon Bleu med råstekt potatis och ärtsallad

Italiensk bondsoppa med kyckling och parmesan

Coq au Vin på kycklingklubba

Cevapcici på kycklingfärs med ajvar, rödlök och bulgur