
Ramslöksgrillade lår och bröstfilé med spenatsallad och jordgubbsdressing
Ingredienser
bbq minutfilé & lårfilé
jordgubbsdressing
spenat och jordgubbssallad
bakad fetaost
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ramslök & citron är underbara somriga smaker! Och givetvis har jordgubbar sin plats även i maten till grillat.
Så här gör du
Grilla kycklingen
Strimla ramslök och blanda med citronskal, pressad citronsaft, olivolja samt salt och peppar. Marinera lår och bröstfilén med ramslöksblandningen i ca 30 minuter.
Grilla både lårfilé och bröstfilé i några min på varje sida tills en innertemp på 70 grader.
Jordgubbsdressing
Blanda alla ingredienser till dressingen i en mixer. Smaka av med salt och peppar.
Spenat och jordgubbssallad
Hacka mandlarna grovt och rosta dem i het, torr panna tills de fått färg och doftar. Ta från spisen och låt svalna.
Dela jordgubbarna i halvor. Lägg upp spenaten på ett stort fat. Ringla på hälften av dressingen. Fördela därefter jordgubbarna på spenaten. Strö över de rostade mandlarna. Häll över resten av dressingen. Toppa med den ugnsbakade fetaosten.
Bakad fetaost
Bred ut en bit folie. Lägg på fetaost, Ringla över honung och olivolja. Fördela timjan över. Svep ihop folien kring fetaosten. Lägg foliepaketet på grillen ca 10 minuter eller tillaga i mitten av ugnen 15–20 minuter på 225°C.
OM du inte har den här smaksatta kycklingen kan du enkelt göra en egen marinad med härlig smak av ramslök och citron som du lätt mixar ihop. Den passar inte bara till kyckling utan även till sommarens alla primörer!
Lårfilé är en av de bästa bitarna på kycklingen, ett urbenat lår, saftig och mör med mycket smak. Men välj gärna minutfilé om du vill ha en magrare del av kycklingen. Både minutfilé och lårfilé är goda att grilla.
Tänk på att när du väljer Kronfågels kyckling så är den både uppväxt och slaktad i Sverige.