
Buffalo Chicken Wings med bluecheesedipp och selleri
Ingredienser
Buffalo Wings
Bluecheesedipp
Tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Gör en brunch med Buffalo Hot Wings här i Olle Broströms tappning.
Så här gör du
Buffalosås
Värm upp smör, hot sauce och farinsocker. Mixa ihop med en stavmixer.
Kycklingvingar
Torka kycklingvingarna med hushållspapper så att de är helt torra. Salta och krydda kycklingen med vitlökspulver. Lägg upp kycklingen på ett galler eller plåt och baka i ugnen på 200°C till vingarna är gyllene och helt krispiga. Blanda vingarna med hot sauce och baka ca 5 minuter till såsen fastnar på vingarna.
Bluecheesedipp
Smula ner osten och blanda med crème fraiche och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
Tips:
Har man bra framförhållning så kan man marinera kycklingvingarna i hot sauce 1-2 dagar innan och sen bara baka av dem i ugnen.
Gör dina egna hot buffalo chicken wings. Krispiga & kryddiga kycklingvingar som är lika enkla att laga som goda. Perfekta till brunchbuffén med goda tillbehör, tilltugg till festen eller som snacks till filmkvällen.
Är buffalo wings starka? Buffalo wings är lite starka, om man gör dem på klassiskt vis ska de ha en lätt syrlig hetta.
Varför heter det buffalo wings? En av de mest populära teorierna är att rätten härstammar från Buffalo, New York och att de gjordes populära på puben Anchor Bar.
Hur får man kycklingvingar krispiga? Om du torkar kycklingvingar med hushållspapper och tillagar med hög temperatur blir de krispigare.

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese