
Buffalo Wings med bluecheesedipp och stjälkselleri
45 min | Enkelt
Ingredienser
Buffalo Wings
1 kg
kycklingvingar
1 msk
vitlökspulver
60 g
smör
1 dl
hot sauce (gärna Franks original red hot sauce)
1 msk
farinsocker
Bluecheesedipp
125 g
blåmögelost
2 dl
crème fraiche
1 dl
majonnäs
Tillbehör
1 pkt
stjälkselleri
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Gör en brunch med Buffalo Hot Wings här i Olle Broströms tappning.
Så här gör du
Buffalosås
Värm upp smör, hot sauce och farinsocker. Mixa ihop med en stavmixer.
Kycklingvingar
Torka kycklingvingarna med hushållspapper så att de är helt torra. Salta och krydda kycklingen med vitlökspulver. Lägg upp kycklingen på ett galler eller plåt och baka i ugnen på 200°C till vingarna är gyllene och helt krispiga. Blanda vingarna med hot sauce och baka ca 5 minuter till såsen fastnar på vingarna.
Bluecheesedipp
Smula ner osten och blanda med crème fraiche och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
Tips:
Har man bra framförhållning så kan man marinera kycklingvingarna i hot sauce 1-2 dagar innan och sen bara baka av dem i ugnen.