Buffalowings_1000x1000
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Buffalo Chicken Wings med bluecheesedipp och selleri

45 min | Enkelt

Gör en brunch med Buffalo Hot Wings här i Olle Broströms tappning.

Ingredienser

Buffalo Wings

1 kg
kycklingvingar
1 msk
vitlökspulver
60 g
smör
1 dl
hot sauce (gärna Franks original red hot sauce)
1 msk
farinsocker

Bluecheesedipp

125 g
blåmögelost
2 dl
crème fraiche
1 dl
majonnäs

Tillbehör

1 pkt
stjälkselleri

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Gör en brunch med Buffalo Hot Wings här i Olle Broströms tappning.

Så här gör du

Buffalosås

Värm upp smör, hot sauce och farinsocker. Mixa ihop med en stavmixer.

Kycklingvingar

Torka kycklingvingarna med hushållspapper så att de är helt torra. Salta och krydda kycklingen med vitlökspulver. Lägg upp kycklingen på ett galler eller plåt och baka i ugnen på 200°C till vingarna är gyllene och helt krispiga. Blanda vingarna med hot sauce och baka ca 5 minuter till såsen fastnar på vingarna.

Bluecheesedipp

Smula ner osten och blanda med crème fraiche och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

Tips:

Har man bra framförhållning så kan man marinera kycklingvingarna i hot sauce 1-2 dagar innan och sen bara baka av dem i ugnen.

Hot buffalo chicken wings

Gör dina egna hot buffalo chicken wings. Krispiga & kryddiga kycklingvingar som är lika enkla att laga som goda. Perfekta till brunchbuffén med goda tillbehör, tilltugg till festen eller som snacks till filmkvällen.

Är buffalo wings starka? Buffalo wings är lite starka, om man gör dem på klassiskt vis ska de ha en lätt syrlig hetta.
Varför heter det buffalo wings? En av de mest populära teorierna är att rätten härstammar från Buffalo, New York och att de gjordes populära på puben Anchor Bar.
Hur får man kycklingvingar krispiga? Om du torkar kycklingvingar med hushållspapper och tillagar med hög temperatur blir de krispigare.