BBQ_ute_Lar_minutfile_shichimi_baobun
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Ångade buns med Shichimi minutfilé, hoisin, picklad gurka, sojamajonnäs

30 min | Medelsvårt

Ingen har väl missat "steamed buns" de senaste åren. Här tillsammans med Shichimi minutfilé med smaker som hoisin och chilipicklad gurka

Ingredienser

Kyckling och buns

400 g
shichimi minutfilé
8 st
Baobröd (buns, finns i välsorterade asiatiska matbutiker)
1 knippe
koriander, grovt skuren
4 st
salladslök, tunt skivade

Picklad chiligurka

200 g
gurka, fint skuren
2 msk
risvinäger
2 msk
socker
1 msk
japansk soja
1 tsk
salt
1 krm
gochugaru, koreanska chiliflingor

Sojamajonnäs

3 msk
majonnäs
1 tsk
soja
1 tsk
dijonsenap

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Ingen har väl missat "steamed buns" de senaste åren. Här tillsammans med Shichimi minutfilé med smaker som hoisin och chilipicklad gurka

Så här gör du

Chiligurka

Blanda socker, risvinäger och soja samt salt så allt löser sig. Skiva gurkan och blanda med vinägerlagen i en bunke. Tillsätt gochugaru. Häll allt i en plastpåse och knyt ihop så att gurkan marineras ordentligt. Efter ca 30 min är gurkan klar. Det är enkelt att göra en större sats. Den håller sig i ca 4-5 dagar i kylen

Sojamajonnäs

Blanda alla ingredienserna till sojamajonnäsen.

Grilla

Grilla minutfilén 3 minuter på varje sida tills innertemperatur uppnått till 70-72 grader. Ställ åt sidan

Buns

Ånga bunsen. Enklast är att ånga i en bambukorgkokare i ca 10 min. Ett alternativ är att ta en stor kastrull och fyll botten med vatten. Lägg ett durkslag ovanpå med smörpapper. Lägg på lock och plasta gärna så att inte ångan smiter ut. Ånga i omgångar i ca 10 min.

När bunsen är ångade vik ut dessa och pensla med hoisinsås, sojamajonnäs, koriander, vårlök. Tillsätt 3-4 skivor chiligurka och avsluta med att lägga i den grillade kyckling. Njut