BBQ_ute_Lar_minutfile_shichimi_baobun
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Bao buns med shichimikryddad Minutfilé och picklad gurka

30 min | Medelsvårt

Ingen har väl missat steamed buns? Här tillsammans med asiatiskt kryddad Minutfilé, hoisin och sojamajonnäs.

Ingredienser

Kyckling och buns

1.5 msk
shichimikrydda (finns i asiatiaska matbutiker)
8 st
Baobröd (finns i välsorterade asiatiska matbutiker)
1 knippe
koriander, grovt skuren
4 st
salladslök, tunt skivade

Picklad chiligurka

200 g
gurka, fint skuren
2 msk
risvinäger
2 msk
socker
1 msk
japansk soja
1 tsk
salt
1 krm
gochugaru, koreanska chiliflingor

Sojamajonnäs

3 msk
majonnäs
1 tsk
soja
1 tsk
dijonsenap
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Ingen har väl missat steamed buns? Här tillsammans med asiatiskt kryddad Minutfilé, hoisin och sojamajonnäs.

Så här gör du

Chiligurka

Blanda socker, risvinäger och soja samt salt så allt löser sig. Skiva gurkan och blanda med vinägerlagen i en bunke. Tillsätt gochugaru. Häll allt i en plastpåse och knyt ihop så att gurkan marineras ordentligt. Efter ca 30 min är gurkan klar. Det är enkelt att göra en större sats. Den håller sig i ca 4-5 dagar i kylen.

Sojamajonnäs

Blanda alla ingredienserna till sojamajonnäsen.

Grilla

Rubba in minutfiléerna med shichimikryddan. Grilla minutfilén 3 minuter på varje sida tills innertemperatur uppnått 70 grader. Ställ åt sidan.

Buns

Ånga bunsen. Enklast är att ånga i en bambukorgkokare i ca 10 min. Ett alternativ är att ta en stor kastrull och fyll botten med vatten. Lägg ett durkslag ovanpå med smörpapper. Lägg på lock och plasta gärna så att inte ångan smiter ut. Ånga i omgångar i ca 10 min.

När bunsen är ångade vik ut dessa och pensla med hoisinsås, sojamajonnäs, koriander och salladslök. Tillsätt 3-4 skivor chiligurka och avsluta med att lägga i den grillade kycklingen.

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!