
Ångade buns med Shichimi minutfilé, hoisin, picklad gurka, sojamajonnäs
Ingredienser
Kyckling och buns
Picklad chiligurka
Sojamajonnäs
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ingen har väl missat "steamed buns" de senaste åren. Här tillsammans med Shichimi minutfilé med smaker som hoisin och chilipicklad gurka
Så här gör du
Chiligurka
Blanda socker, risvinäger och soja samt salt så allt löser sig. Skiva gurkan och blanda med vinägerlagen i en bunke. Tillsätt gochugaru. Häll allt i en plastpåse och knyt ihop så att gurkan marineras ordentligt. Efter ca 30 min är gurkan klar. Det är enkelt att göra en större sats. Den håller sig i ca 4-5 dagar i kylen
Sojamajonnäs
Blanda alla ingredienserna till sojamajonnäsen.
Grilla
Grilla minutfilén 3 minuter på varje sida tills innertemperatur uppnått till 70-72 grader. Ställ åt sidan
Buns
Ånga bunsen. Enklast är att ånga i en bambukorgkokare i ca 10 min. Ett alternativ är att ta en stor kastrull och fyll botten med vatten. Lägg ett durkslag ovanpå med smörpapper. Lägg på lock och plasta gärna så att inte ångan smiter ut. Ånga i omgångar i ca 10 min.
När bunsen är ångade vik ut dessa och pensla med hoisinsås, sojamajonnäs, koriander, vårlök. Tillsätt 3-4 skivor chiligurka och avsluta med att lägga i den grillade kyckling. Njut
FLER RECEPT

Sallad på kycklingkebab med röra på kidneybönor, quinoa, avokado och picklad rödkål

Pasta Carbonara med kycklingbacon och parmesanost

Ugnsbakad gårdskyckling med tomat, kronärtskocka och potatis

Alla hjärtans dag kyckling med färsk pasta, pinjenötter, körsbärstomater och basilika

Pad thai på Minutstrimlor

Kycklingpiccata med snabb tomatsås, gnocchi och parmesan

Kantarellrisotto med kycklinglårfilé och Sveciaost

Kycklingschnitzel på Minutfilé med spenat, örtsmör och citron

Kycklingstroganoff med blomkålsris

Chickenburger med klyftpotatis

Pizza med kycklingmiddagskorv

Grön pannkaka med kycklingröra

Taco bowl med kyckling