Bao buns med shichimikryddad Minutfilé och picklad gurka
Ingredienser
Kyckling och buns
Picklad chiligurka
Sojamajonnäs
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ingen har väl missat steamed buns? Här tillsammans med asiatiskt kryddad Minutfilé, hoisin och sojamajonnäs.
Så här gör du
Chiligurka
Blanda socker, risvinäger och soja samt salt så allt löser sig. Skiva gurkan och blanda med vinägerlagen i en bunke. Tillsätt gochugaru. Häll allt i en plastpåse och knyt ihop så att gurkan marineras ordentligt. Efter ca 30 min är gurkan klar. Det är enkelt att göra en större sats. Den håller sig i ca 4-5 dagar i kylen.
Sojamajonnäs
Blanda alla ingredienserna till sojamajonnäsen.
Grilla
Rubba in minutfiléerna med shichimikryddan. Grilla minutfilén 3 minuter på varje sida tills innertemperatur uppnått 70 grader. Ställ åt sidan.
Buns
Ånga bunsen. Enklast är att ånga i en bambukorgkokare i ca 10 min. Ett alternativ är att ta en stor kastrull och fyll botten med vatten. Lägg ett durkslag ovanpå med smörpapper. Lägg på lock och plasta gärna så att inte ångan smiter ut. Ånga i omgångar i ca 10 min.
När bunsen är ångade vik ut dessa och pensla med hoisinsås, sojamajonnäs, koriander och salladslök. Tillsätt 3-4 skivor chiligurka och avsluta med att lägga i den grillade kycklingen.
Testa vår Bosarpkyckling!
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett