Kycklingfars_gulash_1000x1000px
(5 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Gulaschsoppa med kycklingfärs, gräddfil och baguette

30 min | Enkelt

Mustig Gulaschsoppa med kycklingfärs signerad Olle Broström

Ingredienser

2 st
gul lök
2 st
vitlöksklyftor
4 st
potatis
2 st
röd paprika
3 st
selleristjälkar
2 tsk
paprikapulver
1 krm
cayennepeppar
1 tsk
mald kummin
1 msk
tomatpuré
400 g
krossade tomater
1 liter
vatten
1 st
kruka oregano
salt och svartpeppar
smör
gräddfil
baguetter

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Mustig Gulaschsoppa med kycklingfärs signerad Olle Broström

Så här gör du

Skala lök, vitlök och potatis. Finhacka lök och vitlök samt kärna ur paprika. Skär sedan upp paprika och potatis tillsammans med selleri och dela i jämna bitar.

Bryn kycklingfärsen ordentligt i lite smör och rör om några minuter till den får färg. Lägg i grönsakerna och avsluta med torkade kryddor och tomatpuré.

Häll i krossade tomater och vatten i grytan och låt koka till potatisen är lagom mjuk. Smaka av med salt och svartpeppar, avsluta sedan med finhackad oregano. Servera din gulasch med gräddfil och baguette.

Tips!

Här hittar du ytterligare en kycklingsoppa med goda ingredienser. Kryddig kycklingsoppa