Gulaschsoppa med kycklingfärs, gräddfil och baguette
30 min | Enkelt
Ingredienser
400 g
2 st
gul lök
2 st
vitlöksklyftor
4 st
potatis
2 st
röd paprika
3 st
selleristjälkar
2 tsk
paprikapulver
1 krm
cayennepeppar
1 tsk
mald kummin
1 msk
tomatpuré
400 g
krossade tomater
1 liter
vatten
1 st
kruka oregano
salt och svartpeppar
smör
gräddfil
baguetter
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Mustig Gulaschsoppa med kycklingfärs signerad Olle Broström
Så här gör du
Skala lök, vitlök och potatis. Finhacka lök och vitlök samt kärna ur paprika. Skär sedan upp paprika och potatis tillsammans med selleri och dela i jämna bitar.
Bryn kycklingfärsen ordentligt i lite smör och rör om några minuter till den får färg. Lägg i grönsakerna och avsluta med torkade kryddor och tomatpuré.
Häll i krossade tomater och vatten i grytan och låt koka till potatisen är lagom mjuk. Smaka av med salt och svartpeppar, avsluta sedan med finhackad oregano. Servera din gulasch med gräddfil och baguette.
Tips!
Här hittar du ytterligare en kycklingsoppa med goda ingredienser. Kryddig kycklingsoppa