
Ångade vårprimörer med fröbakade Små & fina Minutfiléer
Ingredienser
Potatis och röbakade filéer
Ångade vårprimörer
Chiliyoghurt

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Hemligheten bakom den här härliga rätten är ett täcke av pumpafrö, solrosfrö och fänkålsfrö vilket ger dessa Små & fina Minutfiléer av kyckling en nötaktig och god smak. Servera med potatis, ångade primörer och en lagom het chiliyoghurt.
Så här gör du
Fröbakad kyckling: Sätt ugnen på 180° C. Salta och peppra de Små & fina Minutfiléerna och lägg på en smord plåt. Blanda fröna och lägg ett täcke över varje filé.
Baka i ugn tills kycklingen har en innertemperatur på 70°C. Koka under tiden potatisen.
Chiliyoghurt: Rör ihop alla ingredienserna till yoghurten. Om du vill ha den starkare kan du lägga till några chili flakes.
Ångade vårprimörer: Koka grönsakerna. Kyl de därefter i isvatten och låt torka av. Värm grönsakerna i smör innan servering.
Toppa med gräslök och servera med en enkel och riktigt god chiliyoghurt.
Smaklig måltid!

FLER RECEPT

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Friterad sataykyckling med sesamdressing i salladswraps

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad