Små-fina-minutfiléer-med-ångade-vårprimörer
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Ångade vårprimörer med fröbakade Små & fina Minutfiléer

25 min |

Hemligheten bakom den här härliga rätten är ett täcke av pumpafrö, solrosfrö och fänkålsfrö vilket ger dessa Små & fina Minutfiléer av kyckling en nötaktig och god smak. Servera med potatis, ångade primörer och en lagom het chiliyoghurt.

Ingredienser

Potatis och röbakade filéer

3 msk
rostade pumpafrön, hackade
3 msk
rostade solrosfrön, hackade
1 msk
fänkålsfrön, krossade
12
små färskpotatisar

Ångade vårprimörer

4
knipplökar
4
gröna sparrisar
små knippmorötter
1
salladsärtor
50 g
smör
2 msk
gräslök, skuren
4
gulbetor

Chiliyoghurt

3 dl
mezeyoghurt
2 msk
sambal oelek
1 tsk
dijonsenap
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Hemligheten bakom den här härliga rätten är ett täcke av pumpafrö, solrosfrö och fänkålsfrö vilket ger dessa Små & fina Minutfiléer av kyckling en nötaktig och god smak. Servera med potatis, ångade primörer och en lagom het chiliyoghurt.

Så här gör du

Fröbakad kyckling

Sätt ugnen på 180° C. Salta och peppra de Små & fina Minutfiléerna och lägg på en smord plåt. Blanda fröna och lägg ett täcke över varje filé.

Baka i ugn tills kycklingen har en innertemperatur på 70°C. Koka potatisen under tiden.

Chiliyoghurt

Rör ihop alla ingredienserna till yoghurten. Om du vill ha den starkare kan du lägga till några chili flakes.

 

Ångade vårprimörer

Koka grönsakerna. Kyl de därefter i isvatten och låt torka av. Värm grönsakerna i smör innan servering.

Toppa med gräslök och servera med en enkel och riktigt god chiliyoghurt och kycklingen.

Smaklig måltid!

Om Små & fina Minutfiléer

Innehåll: 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.

Ingredienser: Finputsade innerfiléer.

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!