
Ångade vårprimörer med fröbakade Små & fina Minutfiléer
25 min |
Ingredienser
Potatis och röbakade filéer
600 g
Små & fina Minutfiléer
3 msk
rostade pumpafrön, hackade
3 msk
rostade solrosfrön, hackade
1 msk
fänkålsfrön, krossade
12
små färskpotatisar
Ångade vårprimörer
4
knipplökar
4
gröna sparrisar
små knippmorötter
1
salladsärtor
50 g
smör
2 msk
gräslök, skuren
4
gulbetor
Chiliyoghurt
3 dl
mezeyoghurt
2 msk
sambal oelek
1 tsk
dijonsenap

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Hemligheten bakom den här härliga rätten är ett täcke av pumpafrö, solrosfrö och fänkålsfrö vilket ger dessa Små & fina Minutfiléer av kyckling en nötaktig och god smak. Servera med potatis, ångade primörer och en lagom het chiliyoghurt.
Så här gör du
Fröbakad kyckling: Sätt ugnen på 180° C. Salta och peppra de Små & fina Minutfiléerna och lägg på en smord plåt. Blanda fröna och lägg ett täcke över varje filé.
Baka i ugn tills kycklingen har en innertemperatur på 70°C. Koka under tiden potatisen.
Chiliyoghurt: Rör ihop alla ingredienserna till yoghurten. Om du vill ha den starkare kan du lägga till några chili flakes.
Ångade vårprimörer: Koka grönsakerna. Kyl de därefter i isvatten och låt torka av. Värm grönsakerna i smör innan servering.
Toppa med gräslök och servera med en enkel och riktigt god chiliyoghurt.
Smaklig måltid!
