
Pankofriterad kyckling med caesarsallad
30 min | Medelsvårt
Ingredienser
pankofriterad kyckling
300 g
1 dl
vetemjöl
2 st
ägg, uppvispade
3 dl
pankoströbröd
olja till fritering
2 st
gemsallad, sköljda och plockade
Caesardressing
1 st
ägg
1 st
vitlöksklyfta, riven
2 tsk
dijonsenap
4 st
sardellfiléer
1 msk
citronsaft
0.5 tsk
salt
2 dl
rapsolja
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Underbart krispig kyckling på gemsalladsblad och caesardressing Lyxigt till minglet.
Så här gör du
Friterad kyckling
Strimla kycklingen och dubbelpanera med mjöl, uppvispat ägg och pankoströbröd. Fritera i fritös eller kastrull med frityrolja värmd till 170 grader i 4-5 minuter.
Caesardressing
Ta fram en mixerkanna och tillsätt ägg, riven vitlök, dijonsenap, sardeller, citronsaft och slutligen rapsolja. Mixa från botten med en stavmixer i ungefär 1 minut tills allt tjocknat till en tjock dressing. Riv därefter parmesan och blanda i dressingen.
Servera den friterade kycklingen på gemsalladsblad och toppa med caesardressing.
Tips: För extra färg och smak pimpa med picklad rödlök.