Stekt kycklingsteak med ugnsbakad potatis och persiljesmör
Ingredienser
Kycklingsteak
Rostad potatis
Persiljesmör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Rosmarin, vitlök, karljohansvamp och persilja är klassiska höstsmaker i ett recept av Markiz Tainton
Så här gör du
Potatis
Skär potatisen i bitar och lägg i en ugnsform. Tillsätt vitlöksklyftor och rosmarin tillsammans med smör och olivolja. Salta och blanda runt allt. Baka i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter. Rör runt potatisen några gånger under tiden. När det är ca 5 min kvar tillsätt pankoströbröd samt riven västerbottensost. Baka i ytterligare 5-6 minuter tills det blivit en fin gyllene färg.
Ta ut ur ugnen och ringla över lite honung och skuren gräslök.
Persiljesmör
Vispa smör, salt, svartpeppar, citronsaft, Worcestershiresås och den finhackade persiljan luftig.
Forma till en rulle och svep in i plastfolie. Lägg i frysen till serveringsdags. Skär sen upp smöret i skivor och toppa kycklingen.
KycklingSteak
Lägg en klick smör i en stekpanna tillsammans med vitlöksklyftor. Stek kycklingen med skinnsidan nedåt i ca 5-6 minuter. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek 1 minut på köttsidan. Stek färdigt i 150 grader i ca 15 minuter tills den har en innertemperatur på 70 grader.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Julköttbullar med mandel