Kryddmarinerat_Karljohan_steak_Markiz_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Stekt kycklingsteak med ugnsbakad potatis och persiljesmör

45 min | Medelsvårt

Rosmarin, vitlök, karljohansvamp och persilja är klassiska höstsmaker i ett recept av Markiz Tainton

Ingredienser

Kycklingsteak

3 st
vitlökar, krossade
smör till stekning

Rostad potatis

1 kg
potatis
3 st
vitlöksklyftor
100 g
smör
1 msk
olivolja
1 kvist
rosmarin
1 dl
panko
2 dl
västerbottensost, riven
1 msk
honung
2 msk
gräslök, skuren

Persiljesmör

100 g
smör
1 dl
persilja, fint skuren
1 msk
citronsaft
1 tsk
worcestershiresås
0.5 tsk
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Rosmarin, vitlök, karljohansvamp och persilja är klassiska höstsmaker i ett recept av Markiz Tainton

Så här gör du

Potatis

Skär potatisen i bitar och lägg i en ugnsform. Tillsätt vitlöksklyftor och rosmarin tillsammans med smör och olivolja. Salta och blanda runt allt. Baka i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter. Rör runt potatisen några gånger under tiden. När det är ca 5 min kvar tillsätt pankoströbröd samt riven västerbottensost. Baka i ytterligare 5-6 minuter tills det blivit en fin gyllene färg.

Ta ut ur ugnen och ringla över lite honung och skuren gräslök.

Persiljesmör

Vispa smör, salt, svartpeppar, citronsaft, Worcestershiresås och den finhackade persiljan luftig.

Forma till en rulle och svep in i plastfolie. Lägg i frysen till serveringsdags. Skär sen upp smöret i skivor och toppa kycklingen.

KycklingSteak

gg en klick smör i en stekpanna tillsammans med vitlöksklyftor. Stek kycklingen med skinnsidan nedåt i ca 5-6 minuter. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek 1 minut på köttsidan. Stek färdigt i 150 grader i ca 15 minuter tills den har en innertemperatur på 70 grader.