Minutfile_pepper_potatissallad_grund
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Grillad Minutfilé med sallad på färskpotatis, zucchini, mango och fetaost

45 min | Enkelt

Minutfilé smaksatt med 3 sorters peppar. Till detta en fruktig god färskpotatissallad signerad Markiz Tainton

Ingredienser

Minutfilé peppar

1 msk
rosépeppar
2 tsk
svartpeppar
0.5 tsk
vitpeppar
1 msk
salt
1 tsk
farinsocker

Färskpotatis

500 g
färskpotatis
skirat smör
salt

Sallad

500 g
zucchini, skivad på längden
2 msk
olivolja
0.5 tsk
salt
100 g
sallad, valfri plockad och sköljd
2 dl
cashewnötter
4 dl
tärnad mango
150 g
fetaost

Dressing

1 st
röd chili, hackad
1 dl
strimlad mynta
1 st
lime, saft och skal
2 msk
olivolja
1 tsk
honung, flytande
salt
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Minutfilé smaksatt med 3 sorters peppar. Till detta en fruktig god färskpotatissallad signerad Markiz Tainton

Så här gör du

Minutfilé Peppar

Mortla pepparsorterna tillsammans med salt och farinsocker. Rubba in minutfiléerna. Grilla kycklingen först på direkt värme så den får färg och lägg sedan över på indirekt värme. och Grilla kycklingen tills den har en kärntemperatur på 70 grader.

Dressing

Blanda ingredienserna dvs hackad chili, strimlad mynta, saft och skal av en lime, olivolja och honung till en dressing.

Färskpotatis

Borsta och skölj potatisen. Koka mjuk i saltat vatten. Pensla potatisen med skirat smör. Grilla potatisen krispig i några minuter

Grilla zucchini

Skär zucchini i tunna skivor på längden. Pensla med olivolja. Strö över salt och peppar. Grilla zucchini ca 5 minuter på varje sida. Lägg spenat på ett fat och lägg sedan över zucchinin och potatisen.

Toppa salladen med nötter, mango och smula osten. Ringla över dressingen och toppa med med valfri ört.

Hej, visste du att?

Minutfilé är en utbankad kycklingfilé från Kronfågel. Minutfilé ger dig ett perfekt stekresultat och du får en saftigare och mörare kyckling.

Minutfilé är 100 % svensk kyckling, som är mörad genom att den är utbankad.

Kronfågels kyckling kommer från våra 46 svenska gårdar, den är uppfödd, slaktad och styckad i Sverige.

 

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!