Minutfile_pepper_potatissallad_grund
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Grillad Minutfilé med sallad på färskpotatis, zucchini, mango och fetaost

45 min | Enkelt

Minutfilé smaksatt med 3 sorters peppar. Till detta en fruktig god färskpotatissallad signerad Markiz Tainton

Ingredienser

Minutfilé peppar

1 msk
rosépeppar
2 tsk
svartpeppar
0.5 tsk
vitpeppar
1 msk
salt
1 tsk
farinsocker

Färskpotatis

500 g
färskpotatis
skirat smör
salt

Sallad

500 g
zucchini, skivad på längden
2 msk
olivolja
0.5 tsk
salt
100 g
sallad, valfri plockad och sköljd
2 dl
cashewnötter
4 dl
tärnad mango
150 g
fetaost

Dressing

1 st
röd chili, hackad
1 dl
strimlad mynta
1 st
lime, saft och skal
2 msk
olivolja
1 tsk
honung, flytande
salt
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Minutfilé smaksatt med 3 sorters peppar. Till detta en fruktig god färskpotatissallad signerad Markiz Tainton

Så här gör du

Minutfilé Peppar

Mortla pepparsorterna tillsammans med salt och farinsocker. Rubba in minutfiléerna. Grilla kycklingen först på direkt värme så den får färg och lägg sedan över på indirekt värme och grilla till en kärntemperatur på 70 grader.

 

Dressing

Blanda ingredienserna i en skål

Färskpotatis

Borsta och skölj potatisen. Koka mjuk i saltat vatten. Pensla potatisen med skirat smör. Grilla potatisen krispig i några minuter

Skär zucchini i tunna skivor på längden. Pensla med olivolja. Salta och peppra. Grilla zucchini ca 5 minuter på varje sida. Lägg spenat på ett fat och lägg sedan över zucchinin och potatisen. Toppa salladen med nötter, mango och smula osten. Ringla över dressingen och toppa med med valfri ört.

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!