Grillad Minutfilé med sallad på färskpotatis, zucchini, mango och fetaost
Ingredienser
Minutfilé peppar
Färskpotatis
Sallad
Dressing
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Minutfilé smaksatt med 3 sorters peppar. Till detta en fruktig god färskpotatissallad signerad Markiz Tainton
Så här gör du
Minutfilé Peppar
Mortla pepparsorterna tillsammans med salt och farinsocker. Rubba in minutfiléerna. Grilla kycklingen först på direkt värme så den får färg och lägg sedan över på indirekt värme. och Grilla kycklingen tills den har en kärntemperatur på 70 grader.
Dressing
Blanda ingredienserna dvs hackad chili, strimlad mynta, saft och skal av en lime, olivolja och honung till en dressing.
Färskpotatis
Borsta och skölj potatisen. Koka mjuk i saltat vatten. Pensla potatisen med skirat smör. Grilla potatisen krispig i några minuter
Grilla zucchini
Skär zucchini i tunna skivor på längden. Pensla med olivolja. Strö över salt och peppar. Grilla zucchini ca 5 minuter på varje sida. Lägg spenat på ett fat och lägg sedan över zucchinin och potatisen.
Toppa salladen med nötter, mango och smula osten. Ringla över dressingen och toppa med med valfri ört.
Minutfilé är en utbankad kycklingfilé från Kronfågel. Minutfilé ger dig ett perfekt stekresultat och du får en saftigare och mörare kyckling.
Minutfilé är 100 % svensk kyckling, som är mörad genom att den är utbankad.
Kronfågels kyckling kommer från våra 46 svenska gårdar, den är uppfödd, slaktad och styckad i Sverige.
Testa vår Bosarpkyckling!