Apelsin- och chipotleglaserade kycklinglår med grillad färsklök
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En god glaze gör grillade kycklinglår ännu smarrigare. Apelsin och chipotle är smakerna som tar fram rättens sötma och styrka.
Så här gör du
Börja med att tända grillen
Pressa apelsinjuicen och blanda med socker och chipotle. Koka detta till en sirap och låt svalna. Se till att tända grillen i tid så att glöden hinner bli bra. Kolen ska vara lite grå med ett rött glödande inre. Lägg gärna kolet på ena sidan av grillen. Till denna rätt använd helst en klotgrill eller en annan grill med lock.
Förbered och grilla kycklingen
Salta och peppra låren och grilla först på den delen som har kol. Vänd när de har fått lite fin färg och lägg sedan på sidan utan kol och lägg på locket. Grilla tills de har nått en innertemperatur på 82° på tjockaste stället vid benet. Pensla med glazen, gärna flera gånger.
Grilla färsk lök och tillaga övriga grönsker – servera
Dela färsklökarna på längden och grilla på hög värme först och sedan på indirekt tills de är mjuka. Salta och peppra. Koka betorna mjuka i saltat vatten och skala. Skär ner i bitar. Blanchera sockerärtorna snabbt i saltat vatten och kyl av i isvatten. Skär ner i mindre bitar och blanda med betorna. Dressa med skal och saft från citron och olivolja, salta och peppra. Smula lite getost över salladen. Toppa med gräslök
Smaklig måltid!
Innehåll: 100 % svensk kyckling.
Ursprung: Sverige då kycklingen är både uppfödd på svenska gårdar och slaktad i Sverige.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd
Kycklinglårfilé St Louis med cornbread och krämig svartkål
Stora grillfiléer med aubergineröra och bulgursallad
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka