Apelsin--och-chipotleglaserade-kycklinglår-med-grillad-färsklök
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Apelsin- och chipotleglaserade kycklinglår med grillad färsklök

20 min | Enkelt

En god glaze gör grillade kycklinglår ännu smarrigare. Apelsin och chipotle är smakerna som tar fram rättens sötma och styrka.

Ingredienser

2
apelsiner
2 tsk
Chipotle paste
0.5 dl
farinsocker
1 kg
gulbetor
10 st
färsklökar
200 g
sockerärtor
1
citron, saft och skal
0.5 dl
olivolja
efter smak
salt och peppar
lite
gräslök till garnering
200 g
getost
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En god glaze gör grillade kycklinglår ännu smarrigare. Apelsin och chipotle är smakerna som tar fram rättens sötma och styrka.

Så här gör du

Börja med att tända grillen

Pressa apelsinjuicen och blanda med socker och chipotle. Koka detta till en sirap och låt svalna. Se till att tända grillen i tid så att glöden hinner bli bra. Kolen ska vara lite grå med ett rött glödande inre. Lägg gärna kolet på ena sidan av grillen. Till denna rätt använd helst en klotgrill eller en annan grill med lock.

Förbered och grilla kycklingen

Salta och peppra låren och grilla först på den delen som har kol. Vänd när de har fått lite fin färg och lägg sedan på sidan utan kol och lägg på locket. Grilla tills de har nått en innertemperatur på 82° på tjockaste stället vid benet. Pensla med glazen, gärna flera gånger.

Grilla färsk lök och tillaga övriga grönsker – servera

Dela färsklökarna på längden och grilla på hög värme först och sedan på indirekt tills de är mjuka. Salta och peppra. Koka betorna mjuka i saltat vatten och skala. Skär ner i bitar. Blanchera sockerärtorna snabbt i saltat vatten och kyl av i isvatten. Skär ner i mindre bitar och blanda med betorna. Dressa med skal och saft från citron och olivolja, salta och peppra. Smula lite getost över salladen. Toppa med gräslök

Smaklig måltid!

Hej, visste du att?

Innehåll: 100 % svensk kyckling.

Ursprung: Sverige då kycklingen är både uppfödd på svenska gårdar och slaktad i Sverige.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!