Apelsin--och-chipotleglaserade-kycklinglår-med-grillad-färsklök
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Apelsin- och chipotleglaserade kycklinglår med grillad färsklök

20 min | Enkelt

En god glaze gör grillade kycklinglår ännu smarrigare. Apelsin och chipotle är smakerna som tar fram rättens sötma och styrka.

Ingredienser

2
apelsiner
2 tsk
Chipotle paste
0.5 dl
farinsocker
1 kg
gulbetor
10 st
färsklökar
200 g
sockerärtor
1
citron, saft och skal
0.5 dl
olivolja
efter smak
salt och peppar
lite
gräslök till garnering
200 g
getost
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En god glaze gör grillade kycklinglår ännu smarrigare. Apelsin och chipotle är smakerna som tar fram rättens sötma och styrka.

Så här gör du

Pressa apelsinjuicen och blanda med socker och chipotle. Koka detta till en sirap och låt svalna. Se till att tända grillen i tid så att glöden hinner bli bra. Kolen ska vara lite grå med ett rött glödande inre. Lägg gärna kolet på ena sidan av grillen. Till denna rätt använd helst en klotgrill eller en annan grill med lock.

Salta och peppra låren och grilla först på den delen som har kol. Vänd när de har fått lite fin färg och lägg sedan på sidan utan kol och lägg på locket. Grilla tills de har nått en temperatur på 75 – 80°. Pensla med glazen, gärna flera gånger.

Dela färsklökarna på längden och grilla på hög värme först och sedan på indirekt tills de är mjuka. Salta och peppra. Koka betorna mjuka i saltat vatten och skala. Skär ner i bitar. Blanchera sockerärtorna snabbt i saltat vatten och kyl av i isvatten. Skär ner i mindre bitar och blanda med betorna. Dressa med skal och saft från citron och olivolja, salta och peppra. Smula lite getost över salladen. Toppa med gräslök

Smaklig måltid!

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!