Larfile_bla_nudlar_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Bun Cha med grillad kycklinglårfilé

30 min | Enkelt

Det här är en av Olle Broströms favoriträtter. "Bästa sättet att äta på är att lägga alla ingredienser i ett salladsblad och äta det som en wrap. En riktig sharing-rätt med alla tillbehör på bordet."

Ingredienser

Kycklinglårfilé

400 g
kycklinglårfilé
1 msk
korianderfrön
salt och peppar

Dippsås

1 dl
vatten
0.5 dl
socker
0.5 dl
fisksås
0.5 dl
vitvinsvinäger
2 st
lime, saften
2 klyftor
vitlök, finhackade
1 st
röd chili, finhackad

Risnudlar

4 portioner
risnudlar
8 st
hjärtsallad
1 kruka
mynta
1 kruka
koriander
1 knippe
thaibasilika
2 st
morötter

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Det här är en av Olle Broströms favoriträtter. "Bästa sättet att äta på är att lägga alla ingredienser i ett salladsblad och äta det som en wrap. En riktig sharing-rätt med alla tillbehör på bordet."

Så här gör du

Grillad kycklinglårfilé

Rosta korianderfrön i en stekpanna, mortla fröna i en mortel. Krydda kycklingen med korianderfrön, salt, svartpeppar och lite olja. Grilla kycklingen och skiva sedan upp den.

Dippsås (Nuoc Cham)

Blanda vatten, fisksås och vitvinsvinäger. Häll i sockret och rör om till att det löst upp sig. Skala och finhacka vitlöksklyftorna och chili. Blanda i det i dippsåsen och pressa ner lime.

Risnudlar

Koka risnudlarna enligt angivelse. Halvera och skölj salladen. Skala morötter och strimla tunt med kniv. Lägg upp alla örter, sallad och morot på ett fat.