
Bun Cha med grillad kycklinglårfilé
30 min | Enkelt
Ingredienser
Kycklinglårfilé
400 g
kycklinglårfilé
1 msk
korianderfrön
salt och peppar
Dippsås
1 dl
vatten
0.5 dl
socker
0.5 dl
fisksås
0.5 dl
vitvinsvinäger
2 st
lime, saften
2 klyftor
vitlök, finhackade
1 st
röd chili, finhackad
Risnudlar
4 portioner
risnudlar
8 st
hjärtsallad
1 kruka
mynta
1 kruka
koriander
1 knippe
thaibasilika
2 st
morötter
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Det här är en av Olle Broströms favoriträtter. "Bästa sättet att äta på är att lägga alla ingredienser i ett salladsblad och äta det som en wrap. En riktig sharing-rätt med alla tillbehör på bordet."
Så här gör du
Grillad kycklinglårfilé
Rosta korianderfrön i en stekpanna, mortla fröna i en mortel. Krydda kycklingen med korianderfrön, salt, svartpeppar och lite olja. Grilla kycklingen och skiva sedan upp den.
Dippsås (Nuoc Cham)
Blanda vatten, fisksås och vitvinsvinäger. Häll i sockret och rör om till att det löst upp sig. Skala och finhacka vitlöksklyftorna och chili. Blanda i det i dippsåsen och pressa ner lime.
Risnudlar
Koka risnudlarna enligt angivelse. Halvera och skölj salladen. Skala morötter och strimla tunt med kniv. Lägg upp alla örter, sallad och morot på ett fat.