Citronstekt-kycklingklubba-med-dragondoftande-rotfrukter-och-tzatziki
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Citronstekt kycklingklubba med dragondoftande rotfrukter och tzatziki

40 min | Enkelt

En härligt citronstekt kycklingklubba och en god tzatziki tar dig till Grekland. De dragondoftande rotfrukterna gör rätten ett ess i smak, lukt och konsistens.

Ingredienser

Citronstekt kyckling

4
Kycklingklubbor
2
citroner
2
vitlöksklyftor
3 msk
olivolja
1 msk
skuren persilja

Dragondoftande rotfrukter

2
morötter
2
gulbetor
2
palsternackor
2
persiljerötter
50 g
smör
1
citron, saft
2 msk
skuren, färsk dragon

Tzatziki

1
urkärnad gurka
2 nypor
salt
1
vitlöksklyfta, räven
2 dl
grekisk yoghurt
1 msk
olivolja
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En härligt citronstekt kycklingklubba och en god tzatziki tar dig till Grekland. De dragondoftande rotfrukterna gör rätten ett ess i smak, lukt och konsistens.

Så här gör du

Sätt ugnen på 100°. Salta och peppra klubborna och stek i panna på skinnsidan på medelhög värme så att skinnet blir krispigt. Det tar cirka 5 – 8 minuter. Vänd och stek i 3 min på andra sidan.

Lägg på ugnsgallret med en plåt under och stek i ugnen i cirka 30 – 40 minuter beroende på storlek. Testa gärna med en termometer. Vid 75° så är köttet fortfarande saftigt och gott.

Under tiden kycklingen går i ugnen så riv citronskalet och vitlöken och blanda med juicen från 1 citron, olivolja och persilja.

Slå detta över låren när de kommer ur ugnen.

Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar, gärna så lika som möjligt i storlek då får de samma koktid. Koka upp en kastrull med vatten och salta rikligt.

Lägg i gulbetorna cirka 1 minut innan de övriga rotfrukterna och koka i 3 – 5 minuter. De ska vara mjuka men inte mosiga. Kyl av i isvatten och sedan sila. Smält smör i kastrullen och vänd i rotsakerna, salta och peppra och tillsätt citron och dragon.

Kärna ur en gurka och blanda med 2 nypor salt. Låt dra några minuter.

Pressa ur vätskan och blanda med yoghurt och riven vitlök.

Smaka av med peppar och salt. Toppa med olivolja.

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!