![Citronstekt-kycklingklubba-med-dragondoftande-rotfrukter-och-tzatziki](https://cdn.kronfagel.se/app/uploads/2019/07/Citronstekt-kycklingklubba-med-dragondoftande-rotfrukter-och-tzatziki.jpg)
Citronstekt kycklingklubba med dragondoftande rotfrukter och tzatziki
Ingredienser
Citronstekt kyckling
Dragondoftande rotfrukter
Tzatziki
![Nyhet](https://cdn.kronfagel.se/app/uploads/2019/06/27125313/Eko-Generisk-kyckling.png)
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En härligt citronstekt kycklingklubba och en god tzatziki tar dig till Grekland. De dragondoftande rotfrukterna gör rätten ett ess i smak, lukt och konsistens.
Så här gör du
Sätt ugnen på 100°. Salta och peppra klubborna och stek i panna på skinnsidan på medelhög värme så att skinnet blir krispigt. Det tar cirka 5 – 8 minuter. Vänd och stek i 3 min på andra sidan.
Lägg på ugnsgallret med en plåt under och stek i ugnen i cirka 30 – 40 minuter beroende på storlek. Testa gärna med en termometer. Vid 75° så är köttet fortfarande saftigt och gott.
Under tiden kycklingen går i ugnen så riv citronskalet och vitlöken och blanda med juicen från 1 citron, olivolja och persilja.
Slå detta över låren när de kommer ur ugnen.
Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar, gärna så lika som möjligt i storlek då får de samma koktid. Koka upp en kastrull med vatten och salta rikligt.
Lägg i gulbetorna cirka 1 minut innan de övriga rotfrukterna och koka i 3 – 5 minuter. De ska vara mjuka men inte mosiga. Kyl av i isvatten och sedan sila. Smält smör i kastrullen och vänd i rotsakerna, salta och peppra och tillsätt citron och dragon.
Kärna ur en gurka och blanda med 2 nypor salt. Låt dra några minuter.
Pressa ur vätskan och blanda med yoghurt och riven vitlök.
Smaka av med peppar och salt. Toppa med olivolja.
![Nyhet](https://cdn.kronfagel.se/app/uploads/2019/06/27125313/Eko-Generisk-kyckling.png)