
Bräserade kycklingben med ängamat och surdegsbröd
Ingredienser
Brässerade Kycklingklubbor
Ängamat
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Oemotståndlig ängamat med kycklingben från Bosarp. Recept av Olle Broström.
Så här gör du
Salta och peppra kycklingen. Stek kycklingbenen gyllene i en stekpanna och avsluta med att ha i krossade vitlöksklyftor och timjan. Slå på vatten och låt småkoka med lock till att benen börjar släppa ifrån kycklingen. Kycklingen ska vara 82 gr vid benet.
Skala och skär morot och potatis i jämna bitar. Skala och skiva gul lök och vitlök och plocka ner blomkålen i mindre bitar. Svetta alla grönsaker mjuka i smör, tillsätt vetemjöl och häll på mjölk och vätskan ifrån kycklingbenen. Koka tills grönsakerna är lagom mjuka. Smaka av med citron och avsluta med att ha i spritärter, kycklingbenen och dill.
Rosta surdegsbrödet och servera till soppan.

Minutfilé med honungs- och ingefärsglacerad brysselkål

Kycklingpaj med grönkål och getost

Vintersoppa med kycklingfärs och rotfrukter

Krämig saffranspasta med kycklingprinskorv

Ugnsbakad kycklingfilé med hasselnötter, salvia och citron

Tunnbrödspizza med kycklingkebab, svamp och fikon

Persisk julkyckling med saffransris och granatäpple

KycklingSteak med stuvad grönkål och smashed potatoes