BBQ_ute_Minutfile_bacon_grund
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Baconlindad BBQ Minutfilé med Mac & Greens, grönslaw, majskolvar och chilimajonnäs

45 min | Enkelt

Klassiska amerikanska smaker med en uppdaterad variant av Mac´n´Cheese signerad Markiz Tainton.

Ingredienser

Baconlindad Kyckling

1 pkt
BBQ Minutfilé
1 pkt
Kycklingbacon i skivor

Mac´n´Greens

300 g
pasta, gärna amorosi
150 g
grönkål, strimlad
200 g
blomkål, i små buketter
0.5 st
schalottenlök, finhackad
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
50 g
smör
0.5 msk
vetemjöl
3 dl
grädde
0.5 dl
mjölk
100 g
cheddarost
100 g
parmesanost
1 kryddmått
muskot, riven
1 dl
crème fraiche
salt och peppar

Topping

1 msk
ströbröd
0.5 dl
persilja, fint skuren
0.5 dl
basilika, fint skuren
1 dl
parmesan, riven

Grönslaw

2 st
morötter, grovt rivna
50 g
grönkål, strimlad
50 g
rödkål, fint strimlad
2 st
salladslökar, tunt skivade
1 dl
persilja, grovt hackad
2 dl
grekiskt yoghurt
1 msk
rödvinsvinäger
1 cm
färsk ingefära, riven
salt och peppar

Majskolvar med Chilimajonnäs

4 st
majskolvar, kokta
2.5 dl
majonnäs
1 msk
harissa
1.5 msk
spiskummin
0.5 msk
paprikapulver
1 tsk
havssalt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Klassiska amerikanska smaker med en uppdaterad variant av Mac´n´Cheese signerad Markiz Tainton.

Så här gör du

Mac´n´Greens

Sätt ugnen på 225°C. Koka pastan 3 min kortare än anvisningen. Smöra en stor ugnsfast form. Smält smöret i en kastrull och stek schalottenlöken gyllenbrun. Rör ner vitlök och stek i ca 30 sek. Tillsätt mjöl och fräs i 1 min.

Koka hälften av grädden under omrörning tills såsen tjocknar. Häll i resten av grädden samt vatten. Koka under omrörning tills såsen får fin konsistens. Stäng av värmen, tillsätt creme fraiche och den rivna osten. Rör tills osten smälter. Tillsätt muskot, salt och peppar. Rör i den kokta pastan och kålen. Häll allt i ugnsformen.

Topping

Mixa alla ingredienser i en mat- beredare. Strö blandningen i ett jämnt lager över makaronigratängen och gratinera i ugnen i ca 5 min.

Grönslaw

Blanda alla ingredienser till grönslaw

Majkolvar med chilimajonnäs

Koka majskolvarna i ca 8-9 min. Spola dem med kallt vatten. Rosta spiskummin i en panna. Blanda majonnäs med kryddorna. Grilla majskolvarna i några minuter Rulla eller spritsa över majonnäsen och lägg upp på ett fat.

Vira en kycklingbaconskiva runt kycklingfiléns mitt och grilla varsamt tills innertemperaturen är 70°C.