
Baconlindad BBQ Minutfilé med Mac & Greens, grönslaw och chilimajonnäs
Ingredienser
Baconlindad Kyckling
Mac´n´Greens
Topping
Grönslaw
Majskolvar med Chilimajonnäs

Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Klassiska amerikanska smaker med en uppdaterad variant av Mac´n´Cheese signerad Markiz Tainton.
Så här gör du
Mac´n´Greens
Sätt ugnen på 225°C. Koka pastan 3 min kortare än anvisningen. Smöra en stor ugnsfast form. Smält smöret i en kastrull och stek schalottenlöken gyllenbrun. Rör ner vitlök och stek i ca 30 sek. Tillsätt mjöl och fräs i 1 min.
Koka hälften av grädden under omrörning tills såsen tjocknar. Häll i resten av grädden samt vatten. Koka under omrörning tills såsen får fin konsistens. Stäng av värmen, tillsätt creme fraiche och den rivna osten. Rör tills osten smälter. Tillsätt muskot, salt och peppar. Rör i den kokta pastan och kålen. Häll allt i ugnsformen.
Topping
Mixa alla ingredienser i en mat- beredare. Strö blandningen i ett jämnt lager över makaronigratängen och gratinera i ugnen i ca 5 min.
Grönslaw
Blanda alla ingredienser till grönslaw
Majkolvar med chilimajonnäs
Koka majskolvarna i ca 8-9 min. Spola dem med kallt vatten. Rosta spiskummin i en panna. Blanda majonnäs med kryddorna. Grilla majskolvarna i några minuter Rulla eller spritsa över majonnäsen och lägg upp på ett fat.
Vira en kycklingbaconskiva runt kycklingfiléns mitt och grilla varsamt tills innertemperaturen är 70°C.

Testa vår Bosarpkyckling!

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingschnitzel Cordon Bleu med råstekt potatis och ärtsallad

Italiensk bondsoppa med kyckling och parmesan

Coq au Vin på kycklingklubba

Cevapcici på kycklingfärs med ajvar, rödlök och bulgur