Ratt_till_rorelse_fars_kottbullar_1000x1000px
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingköttbullar med ingefära och lime i gräddsås

30 min | Enkelt

Med en asiatisk twist på barnens favorit - kycklingköttbullar med lime och ingefära.

Ingredienser

Kycklingköttbullar

1 msk
soja
1 tsk
fisksås
2 tsk
salt
1 bit
ingefära, riven
2 st
vitlöksklyfta, riven
1 knp
salladslök, tunt skivad
2 st
lime (skal och saft)
1 st
ägg

Pasta

2 st
gul lök
4 dl
grädde
smör till stekning
1.5 msk
soja
riven parmesan
svartpeppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Med en asiatisk twist på barnens favorit - kycklingköttbullar med lime och ingefära.

Så här gör du

Skala och riv vitlök och ingefära på ett rivjärn. Strimla salladslök och blanda samtliga ingredienser med kycklingfärs, soja, lime, salt och fisksås. Forma köttbullar och stek i smör.

Skala och skiva löken och avsluta med att svetta löken i stekpannan med köttbullarna. Häll i grädde och en skvätt soja, koka ihop. Koka pasta enligt angivelse, häll av vattnet och blanda med gräddsåsen. Toppa med riven parmesan och svartpeppar.