Kycklingköttbullar med ingefära och lime i gräddsås
30 min | Enkelt
Ingredienser
Kycklingköttbullar
400 g
1 msk
soja
1 tsk
fisksås
2 tsk
salt
1 bit
ingefära, riven
2 st
vitlöksklyfta, riven
1 knp
salladslök, tunt skivad
2 st
lime (skal och saft)
1 st
ägg
Pasta
2 st
gul lök
4 dl
grädde
smör till stekning
1.5 msk
soja
riven parmesan
svartpeppar
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Med en asiatisk twist på barnens favorit - kycklingköttbullar med lime och ingefära.
Så här gör du
Skala och riv vitlök och ingefära på ett rivjärn. Strimla salladslök och blanda samtliga ingredienser med kycklingfärs, soja, lime, salt och fisksås. Forma köttbullar och stek i smör.
Skala och skiva löken och avsluta med att svetta löken i stekpannan med köttbullarna. Häll i grädde och en skvätt soja, koka ihop. Koka pasta enligt angivelse, häll av vattnet och blanda med gräddsåsen. Toppa med riven parmesan och svartpeppar.