BBQ Minutfilé Grillkrydda Sweet Texas BBQ potatissallad och korianderpesto
Ingredienser
BBQ minutfilé grillkrydda
Färskpotatissallad
Korianderpesto
Äppeltzatziki
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Färskpotatissallad med sparris, och en fräsch korianderpesto
med BBQ Minutfilé Grillkrydda Sweet Texas BBQ. Signatur Markiz Tainton.
Så här gör du
Skölj och skrubba potatisen noga. Skär de större potatisarna i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Skala vitlöksklyftan. Mixa samman alla ingredienser till korianderpeston. Ställ åt sidan.
Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka den i saltat vatten 2 –3 min. Häll av vattnet och kyl ner sparrisendirekt så att den behåller sin gröna färg. Ansa och strimla löken.
Lägg potatis och grönsaker på ett fat. Ringla över korianderpeston och vänd om. Blanda ner krassen. Servera salladen rumstempererad.
Finriv äpple och blanda med övriga ingredienser till tzatzikin. Smaka av med salt och peppar.
Grilla BBQ Minutfilé Grillkrydda med glaze Sweet Texas BBQ ca 3 min på varje sida tills en innertemp på 70 grader.
Detta recept med kyckling från Kronfågel passar utmärkt under sommaren.
Minutfilé är en utbankad kycklingfilé. Grillningen går därför fort.
Grilla över indirekt värme, då bränns inte ingredienser som t ex socker i grillkrydda eller glaze.
Använd termometer när du grillar kyckling. Då blir kycklingen saftig och genomstekt.
Pensla gärna flera gånger med glaze. Släng all glaze som kommit i kontakt med rå kyckling.
Kyckling från Kronfågel är alltid svensk, den har ursprung, är styckad och slaktad i Sverige.
Är du t ex allergisk hittar du alltid ingredienser på våra produktsidor med respektive produkt.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett