BBQ2021_8167_Minutfile_grillkrydda_glaze_sweet_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

BBQ Minutfilé Grillkrydda Sweet Texas BBQ potatissallad och korianderpesto

45 min | Enkelt

Färskpotatissallad med sparris, och en fräsch korianderpesto
med BBQ Minutfilé Grillkrydda Sweet Texas BBQ. Signatur Markiz Tainton.

Ingredienser

BBQ minutfilé grillkrydda

Färskpotatissallad

1 kg
färskpotatis
500 g
grön sparris
1 knippe
salladslök
50 g
vattenkrasse alt smörgåskrasse

Korianderpesto

2 krukor
koriander
1 st
vitlöksklyfta
50 g
parmesanost, riven
1.5 dl
olivolja
2 msk
citronjuice, färskpressad
0.5 dl
salt
svartpeppar

Äppeltzatziki

1 st
äpple, rivet
1 st
vitlöksklyfta, riven
2 dl
crème fraiche
2 tsk
citronjuice, färskpressad
1 msk
honung
salt och svartpeppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Färskpotatissallad med sparris, och en fräsch korianderpesto
med BBQ Minutfilé Grillkrydda Sweet Texas BBQ. Signatur Markiz Tainton.

Så här gör du

Skölj och skrubba potatisen noga. Skär de större potatisarna i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.

Skala vitlöksklyftan. Mixa samman alla ingredienser till korianderpeston. Ställ åt sidan.

Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka den i saltat vatten 2 –3 min. Häll av vattnet och kyl ner sparrisendirekt så att den behåller sin gröna färg. Ansa och strimla löken.

Lägg potatis och grönsaker på ett fat. Ringla över korianderpeston och vänd om. Blanda ner krassen. Servera salladen rumstempererad.

Finriv äpple och blanda med övriga ingredienser till tzatzikin. Smaka av med salt och peppar.

Grilla BBQ Minutfilé Grillkrydda med glaze Sweet Texas BBQ ca 3 min på varje sida tills en innertemp på 70 grader