Kycklingburgare med citronmarinerad rödkål och chilidressing
25 min | Enkelt
Ingredienser
500 g
Kronfågel kycklingfärs
4 skivor
bifftomater
30 g
sköljd babyspenat
4
hamburgerbröd
Citronmarinerad rödkål
200 g
rödkål
3 msk
pressad citronjuice
2 msk
rapsolja
1 tsk
salt
Chilidressing
2 dl
kvarg
1 tsk
dijonsenap
1 msk
sambal oelek
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Citronmarinera rödkål, forma kycklingfärs och laga en planetgod kycklingburgare. Lägg till tomat, babyspenat, chilidressing och ugnsrostat bröd för ett extra smarrigt resultat!
Så här gör du
Hyvla kålen med en osthyvel. Salta därefter kålen, rör om och pressa ut vätskan. Blanda ner citron och olja.
Forma färsen till fyra hamburgare, utan att knåda den. Salta och peppra bägge sidor och stek sedan i panna med olja. Bekräfta gärna med termometer att kycklingen är klar. 70° rekommenderas.
Stek eller ugnsrosta bröden. Gör under tiden chilidressingen genom att blanda alla ingredienser och smaka av med salt. Montera burgaren som på bilden och servera!