
Kycklingburgare med citronmarinerad rödkål och chilidressing
Ingredienser
Citronmarinerad rödkål
Chilidressing

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Citronmarinera rödkål, forma kycklingfärs och laga en planetgod kycklingburgare. Lägg till tomat, babyspenat, chilidressing och ugnsrostat bröd för ett extra smarrigt resultat!
Så här gör du
Hyvla kålen med en osthyvel. Salta därefter kålen, rör om och pressa ut vätskan. Blanda ner citron och olja.
Forma färsen till fyra hamburgare, utan att knåda den. Salta och peppra bägge sidor och stek sedan i panna med olja. Bekräfta gärna med termometer att kycklingen är klar – 70° rekommenderas.
Stek eller ugnsrosta bröden. Gör under tiden chilidressingen genom att blanda alla ingredienser och smaka av med salt. Montera burgaren som på bilden och servera!


Kycklingpiccata med snabb tomatsås, gnocchi och parmesan

Kantarellrisotto med kycklinglårfilé och Sveciaost

Kycklingschnitzel på Minutfilé med spenat, örtsmör och citron

Kycklingstroganoff med blomkålsris

Chickenburger med klyftpotatis

Pizza med kycklingmiddagskorv

Grön pannkaka med kycklingröra

Taco bowl med kyckling