Kycklinghamburgare-kycklingburgare-hamburgare
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingburgare med citronmarinerad rödkål och chilidressing

25 min | Enkelt

Citronmarinera rödkål, forma kycklingfärs och laga en planetgod kycklingburgare. Lägg till tomat, babyspenat, chilidressing och ugnsrostat bröd för ett extra smarrigt resultat!

Ingredienser

500 g
Kronfågel kycklingfärs
4 skivor
bifftomater
30 g
sköljd babyspenat
4
hamburgerbröd

Citronmarinerad rödkål

200 g
rödkål
3 msk
pressad citronjuice
2 msk
rapsolja
1 tsk
salt

Chilidressing

2 dl
kvarg
1 tsk
dijonsenap
1 msk
sambal oelek
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Citronmarinera rödkål, forma kycklingfärs och laga en planetgod kycklingburgare. Lägg till tomat, babyspenat, chilidressing och ugnsrostat bröd för ett extra smarrigt resultat!

Så här gör du

Hyvla kålen med en osthyvel. Salta därefter kålen, rör om och pressa ut vätskan. Blanda ner citron och olja.

Forma färsen till fyra hamburgare, utan att knåda den. Salta och peppra bägge sidor och stek sedan i panna med olja. Bekräfta gärna med termometer att kycklingen är klar – 70° rekommenderas.

Stek eller ugnsrosta bröden. Gör under tiden chilidressingen genom att blanda alla ingredienser och smaka av med salt. Montera burgaren som på bilden och servera!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!