
Friterade springrolls med kyckling och het salsa
Ingredienser
Springrolls
Salsa
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Frasiga vårrullar tillsammans med färdigstrimlad kycklinglårfilé smaksatt med ingefära och paprika. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Springrolls
Koka upp vatten och lägg i nudlarna i ca 4 minuter. Sila av dem och skölj i kallt vatten. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen tillsammans med vitlöken. Tillsätt sedan nudlar, morötter, zucchini och fisksås.
Fyll en djup form med varmt vatten. Doppa ett rispapper i vattnet, låt ligga i ca 30 sekunder.
Ta upp på skärbräda och fyll med 2–3 msk fyllning i mitten mot ena kanten.
Vik rispapperet tätt över fyllningen. Vik sedan in kanterna över fyllningen och rulla ihop.
Ställ in vårrullarna i kylen ca 15 minuter utan att täcka över dem. Detta för att vårrullarna ska torka lite innan fritering. Hetta upp olja till 180°C i en stekpanna med höga kanter
Fritera vårrullarna ca 4–5 minuter på varje sida. De ska få en fin frasig yta och bli genomstekta.
Låt rinna av på papper. Lägg sedan upp och servera med dippsås. Pressa lime över och garnera med koriander.
Salsa
Rör ihop tomaterna med koriander, limesaft, olivolja och vitlök.
Smaka av med salt och eventuellt honung.
Innehåll:
Strimlad kycklinglårfilé 94%, vatten, salt, paprika, lök, persilja, spiskummin, ingefära, cayennepeppar, svartpeppar, libbsticka, gurkmeja, fänkål, bockhornsklöver, socker, tomat, koriander, surhetsreglerande medel (citronsyra), arom.