VSS_Strimlad_larfile_parika_ingefara_fritterade_rullar_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Friterade springrolls med kyckling och het salsa

45 min | Medelsvårt

Frasiga vårrullar tillsammans med färdigstrimlad kycklinglårfilé smaksatt med ingefära och paprika. Recept av Markiz Tainton.

Ingredienser

Springrolls

3 cm
ingefära, tärnad
2 klyftor
vitlök, finhackad
1 tsk
paprikapulver
100 g
glasnudlar
2 st
morötter, strimlade
1 st
zucchini, strimlad
1 klyfta
vitlök, finhackad
1 msk
fisksås
1 fpk
rispapper
olja till fritering

Salsa

6 st
tomater, tärnade
1 st
rödlök, finhackad
1 st
röd chili, finhackad
0.5 kruka
koriander, finskuren
1 st
lime, saften
2 msk
olivolja
1 klyfta
vitlök, riven
flytande honung att smaka av med

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Frasiga vårrullar tillsammans med färdigstrimlad kycklinglårfilé smaksatt med ingefära och paprika. Recept av Markiz Tainton.

Så här gör du

Springrolls

Koka upp vatten och lägg i nudlarna i  ca 4 minuter.  Sila av dem och skölj i kallt vatten. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen tillsammans med vitlök, ingefära och paprikapulver. Tillsätt sedan nudlar, morötter, zucchini och fisksås.

Fyll en djup form med varmt vatten. Doppa ett rispapper i vattnet, låt ligga i ca 30 sekunder.

Ta upp på skärbräda och fyll med 2–3 msk fyllning i mitten mot ena kanten.

Vik rispapperet tätt över fyllningen. Vik sedan in kanterna över fyllningen och rulla ihop.

Ställ in vårrullarna i kylen ca 15 minuter utan att täcka över dem. Detta för att vårrullarna ska torka lite innan fritering. Hetta upp olja till 180°C i en stekpanna med höga kanter

Fritera vårrullarna ca 4–5 minuter på varje sida. De ska få en fin frasig yta och bli genomstekta.

Låt rinna av på papper. Lägg sedan upp och servera med dippsås. Pressa lime över och garnera med koriander.

Salsa

Rör ihop tomaterna med koriander, limesaft, olivolja och vitlök.

Smaka av med salt och eventuellt honung.

Hej, visste du att?

Kronfågels kyckling är 100 % svensk kyckling. Kycklingen är omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.