
Taco med Strimlad Kycklinglårfilé Vitlök & Chili, melonsalsa och rostad majs
30 min | Enkelt
Ingredienser
Strimlad Kycklinglårfilé Vitlök & Chili
Melonsalsa
5 dl
vattenmelon, tärnad
1 dl
quinoa
3 msk
färsk mynta
1 st
citron, saft och skal
salt och peppar
Majssallad
1 dl
fetaost
2 st
majskolv, kokt
1 st
avokado, tärnad
0.5 st
gurka, tärnad
1 st
jalapeno, tärnad
2 msk
basilika, finskuren
2 msk
koriander, finskuren
0.5 st
lime, saften
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Variera din tacofredag med stekt kycklinglårfilé färdigkryddad med vitlök & chili Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen.
Hetta upp olivolja och stek kycklingen i en het panna under omrörning i ca 3 minuter. Addera en skvätt vatten och fräs i ca 3-4 minuter.
Blanda quinoa med melonen på ett stort fat smaksätt med citronjuice, mynta och salt.
Skär loss majs från kolvarna och lägg i en skål. Blanda fetaost, majs, jalapeno, basilika, koriander och limejuice. Smaka av med salt och peppar. Rör försiktigt i avokado.
Servera kycklingen i mjukt eller hårt bröd tillsammans med quinoasalsa, majssallad och övriga tillbehör.