Kryddmarinerrat_strimlad_larfile_vitlok_chili_grund_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Taco med Strimlad Kycklinglårfilé Vitlök & Chili, melonsalsa och rostad majs

30 min | Enkelt

Variera din tacofredag med stekt kycklinglårfilé färdigkryddad med vitlök & chili, melonsalsa och en sallad på rostad majs. Recept av Markiz Tainton.

Ingredienser

Strimlad Kycklinglårfilé Vitlök & Chili

olja till stekning
tortillabröd och tacoskal

Melonsalsa

5 dl
vattenmelon, tärnad
1 dl
quinoa
3 msk
färsk mynta
1 st
citron, saft och skal
salt och peppar

Majssallad

1 dl
fetaost
2 st
majskolv, kokt
1 st
avokado, tärnad
0.5 st
gurka, tärnad
1 st
jalapeno, tärnad
2 msk
basilika, finskuren
2 msk
koriander, finskuren
0.5 st
lime, saften

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Variera din tacofredag med stekt kycklinglårfilé färdigkryddad med vitlök & chili, melonsalsa och en sallad på rostad majs. Recept av Markiz Tainton.

Så här gör du

Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen.

Hetta upp olivolja och stek kycklingen i en het panna under omrörning i ca 3 minuter. Addera en skvätt vatten och fräs i ca 3-4 minuter.

Blanda quinoa med melonen på ett stort fat smaksätt med citronjuice, mynta och salt.

Skär loss majs från kolvarna och lägg i en skål. Blanda fetaost, majs, jalapeno, basilika, koriander och limejuice. Smaka av med salt och peppar. Rör försiktigt i avokado.

Servera kycklingen i mjukt eller hårt bröd tillsammans med quinoasalsa, majssallad och övriga tillbehör.