(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Grillad kycklinglårfilésotade bönor, bakad potatis & örtsmör

45 min | Enkelt

Somriga smaker med grillad kycklinglårfilé,
sotade bönor, schalottenlöksvinägrett, bakad potatis och örtsmör.

Ingredienser

Kyckling

salt och peppar

Bönsallad

250 g
gröna bönor
250 g
vaxbönor
2.5 msk
dijonsenap
0.5 tsk
salt
1.5 msk
äppelcidervinäger
0.5 dl
olivolja
3 st
schalottenlök, finhackade

Bakad potatis

4 st
bakpotatis
100 g
smör, rumstempererat
3 klyftor
vitlök, rivna
2 dl
persilja skuren
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Somriga smaker med grillad kycklinglårfilé,
sotade bönor, schalottenlöksvinägrett, bakad potatis och örtsmör.

Så här gör du

Bönsallad

Koka bönorna i saltat vatten i ca 4 minuter. Spola i kallt vatten. Vispa ihop dijonsenap, salt och vinäger. Häll i olivolja och vispa tjockt. Tillsätt hackad schalottenlök. Slunga runt bönorna med schalottenlöksvinägretten.

Bakad potatis

Sätt på ugnen på 225 grader och lägg bakpotatisar i aluminiumfolie. Baka i ugnen i ca 45-60 minuter eller tills potatisen är mjuk rakt igenom.

Persilje- och vitlökssmör

Rör det rumstempererade smöret med riven vitlök, skuren persilja och salt.

Grilla kyckling och servering

Grilla kycklinglårfilé  ca 4 minuter på varje sida tills innertemperaturen är 70 grader. Låt vila i ca 5 minuter och skiva sen upp dessa ganska tunt. Skär en skåra i bakpotatisarna och toppa med en klick persiljesmör och servera med bönorna.

Tips!

Passa gärna på att grilla lite goda grönsaker exempelvis morot samtidigt som kycklingen grillas.