Grillad hel kyckling med creamed corn och potatissallad
Ingredienser
Butterflykyckling
Creamed corn
Potatissallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Skär upp och vik ut en hel kyckling butterfly-style. Detta för en jämnare stekning. Här i god kombination med gräddkokt majs med rökt paprika.
Så här gör du
HEL GRILLAD KYCKLING
Klipp upp undersidan av kycklingen med en sax och fläk ut kycklingen. Krydda kycklingen och gnid in den med smöret. Avsluta med citronskal och saft. Salta.
Grilla butterflykycklingen indirekt på grillen tills den har en innertemperatur på 82 grader vid benet. Skär upp och servera.
CREAMED CORN
Häll vätskan från majsen. Fräs tillsammans med lök, vitlök och jalapeño i olivolja. Fräs lite lätt gyllenbrun och tillsätt sedan rökt paprikapulver. Rör runt i någon minut och tillsätt sedan grädde. Låt grädden koka ihop på medeltemperatur och smaka av med limesaft samt salt och peppar.
POTATISSALLAD
Koka och dela potatis och lägg i en stor skål. Koka haricots verts i 4-5 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet och kyl ner.
Strimla röd spetskål och blanda tillsammans med potatis, haricots verts samt soltorkade tomater.
Vispa ihop dijonsenap, majonnäs, crème fraiche, citronsaft och salt och peppar. Blanda dressingen tillsammans med grönsakerna.
Servera!
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett