BBQ_Butterfly_kyckling_potsallad_majs_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Grillad hel kyckling med creamed corn och potatissallad

60 min | Enkelt

Skär upp och vik ut en hel kyckling butterfly-style. Detta för en jämnare stekning. Här i god kombination med gräddkokt majs med rökt paprika.

Ingredienser

Butterflykyckling

1 msk
spiskummin
1 tsk
paprikapulver
1 st
citron skal och saft
50 g
smör
salt och peppar

Creamed corn

2 burkar
majs (a 340 g)
3 klyftor
vitlök, hackad
1 st
gul lök, finhackad
1 st
grön jalapeno, hackad
1 msk
rökt paprikapulver
olivolja
2.5 dl
grädde
0.5 msk
limesaft
salt och peppar

Potatissallad

800 g
potatis, kokt och delad i bitar
200 g
haricots verts
100 g
röd spetskål, strimlad
50 g
soltorkade tomater, delade
1.5 msk
dijonsenap
1 dl
majonnäs
0.5 dl
crème fraiche
1 st
citron, saften och skal
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Skär upp och vik ut en hel kyckling butterfly-style. Detta för en jämnare stekning. Här i god kombination med gräddkokt majs med rökt paprika.

Så här gör du

HEL GRILLAD KYCKLING

Klipp upp undersidan av kycklingen med en sax och fläk ut kycklingen. Krydda kycklingen och gnid in den med smöret. Avsluta med citronskal och saft. Salta.

Grilla butterflykycklingen indirekt på grillen tills den har en innertemperatur på 82 grader vid benet. Skär upp och servera.

CREAMED CORN

Häll vätskan från majsen. Fräs tillsammans med lök, vitlök och jalapeño i olivolja. Fräs lite lätt gyllenbrun och tillsätt sedan rökt paprikapulver. Rör runt i någon minut och tillsätt sedan grädde. Låt grädden koka ihop på medeltemperatur och smaka av med limesaft samt salt och peppar.

POTATISSALLAD

Koka och dela potatis och lägg i en stor skål. Koka haricots verts i 4-5 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet och kyl ner.

Strimla röd spetskål och blanda tillsammans med potatis, haricots verts samt soltorkade tomater.

Vispa ihop dijonsenap, majonnäs, crème fraiche, citronsaft och salt och peppar. Blanda dressingen tillsammans med grönsakerna.

Servera!

Om Grillad hel kyckling

100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.