BBQ2022_Stor_grillfile_pitbeans_miljo_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

min | Enkelt

Grilla våra stora BBQ grillfiléer och servera med färsk friterad majskolv, pit beans och pepparrotscrème. Amerikansk BBQ-känsla.

Ingredienser

BBQ stora grillfiléer

Pit Beans

600 g
kokta bönor, gärna svarta, kidney och vita
1 st
gul lök, hackad
2 klyftor
vitlök, hackade
2 msk
olivolja
2 msk
farinsocker
1 st
röd chili, skivad
2 dl
chilisås typ Heinz
1 dl
rökig BBQsås
salt och peppar

Friterad majskolv

2 st
färska majskolvar
frityrolja
1 tsk
rökt paprikapulver
1 dl
koriander, skuren
olivolja
flingsalt

Pepparrotscrème

1.5 dl
gräddfil
2 msk
riven pepparrot
1 msk
dijonsenap
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Grilla våra stora BBQ grillfiléer och servera med färsk friterad majskolv, pit beans och pepparrotscrème. Amerikansk BBQ-känsla.

Så här gör du

Lägg kycklingfiléerna på grillen och grilla i 3-4 minuter på varje sida. Flytta till indirekt värme och grilla tills din kyckling har nått en innertemperatur på 70 grader.

Pit Beans

Häll av och spola bönorna. Fräs lök, chili och vitlök i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt farinsocker tillsammans med bönorna. Fräs i någon minut. Slå på chilisås och BBQ-sås och koka ihop. Smaka av med salt och peppar.

Friterad majs

Skär majskolvarna i mitten till två bitar. Klyfta därefter bitarna i 4 klyftor med stammen kvar. Fritera i 180 graders olja i ca. 3-4 minuter. Ta upp och låt rinna av. Salta och pudra över rökt paprikapulver, koriander och ringla över lite olivolja. Pensla gärna pepparrotscrème över majsen.

Pepparrotscrème

Riv pepparrot och vispa ihop med gräddfil och dijonsenap. Salta och peppra för smak.

Tips!