
Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème
Ingredienser
BBQ stora grillfiléer
Pit Beans
Friterad majskolv
Pepparrotscrème
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Grilla våra stora BBQ grillfiléer och servera med färsk friterad majskolv, pit beans och pepparrotscrème. Amerikansk BBQ-känsla.
Så här gör du
Lägg kycklingfiléerna på grillen och grilla i 3-4 minuter på varje sida. Flytta till indirekt värme och grilla tills din kyckling har nått en innertemperatur på 70 grader.
Pit Beans
Häll av och spola bönorna. Fräs lök, chili och vitlök i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt farinsocker tillsammans med bönorna. Fräs i någon minut. Slå på chilisås och BBQ-sås och koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
Friterad majs
Skär majskolvarna i mitten till två bitar. Klyfta därefter bitarna i 4 klyftor med stammen kvar. Fritera i 180 graders olja i ca. 3-4 minuter. Ta upp och låt rinna av. Salta och pudra över rökt paprikapulver, koriander och ringla över lite olivolja. Pensla gärna pepparrotscrème över majsen.
Pepparrotscrème
Riv pepparrot och vispa ihop med gräddfil och dijonsenap. Salta och peppra för smak.