Japansk_minutfile__larfile_shichimi_grund
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Ricebowl Lårfilé Shichimi med chilimajonnäs, inlagd ingefära och chiligurka

60 min | Medelsvårt

Smaken av japan i denna fräscha ricebowl. Perfekt tillsammans med<span BBQ minut & lårfilé Shichimi

Ingredienser

Ricebowl och kyckling

400 g
BBQ Minutfilé & Lårfilé Shishimi
3 dl
sushiris
4 msk
sushi su, rislag, köp färdig

Sojaägg

4 st
ägg
1 dl
japansk soja
1 dl
risvinäger
2 msk
socker
1 dl
vatten
1 msk
av lagen från inlagd ingefära

Picklad chiligurka

200 g
gurka, tunt skivad
2 msk
risvinäger
2 msk
socker
1 msk
japansk soja
1 tsk
salt
1 krm
cayennepeppar

Chilimajonnäs

3 msk
majonnäs
1 msk
srirachasås
1 tsk
sesamolja

Toppings

1 dl
salladslök, fint skuren
1 dl
gari, inlagd ingefära, strimlad
2 msk
sesamfrön, rostade
2 msk
noriark, strimlade (klipp med sax)
2 msk
rostad lök

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Smaken av japan i denna fräscha ricebowl. Perfekt tillsammans med<span BBQ minut & lårfilé Shichimi

Så här gör du

Börja med sushiriset. Skölj riset försiktigt i kallt vatten. Byt vatten ca 5 gånger tills vattnet

är klart. Häll av vattnet. Lägg riset i en kastrull tillsammans med vattnet. Koka upp riset

med lock på hög värme och sänk direkt till lägsta värme. Låt stå på lägsta värme i 20 min

med locket på. Dra sen av från värmen och låt stå i ytterligare 10-15 min. Rör ner sushi su och rör ordentligt med en träslev så att allt blandar sig. Lägg åter på locket

Sojaägg

Lägg äggen i kokande vatten. Sätt timern på 6 min. Spola med kallt vatten. Koka upp alla ingredienser till marinaden. Låt svalna. Skala och lägg äggen i sojalagen i kylen över natten.

Picklad chiligurka

Blanda socker, risvinäger, soja och salt till allt löser sig. Lägg gurkan i lagen. Krydda med cayennepeppar. Häll allt i en plastpåse,
knyt ihop och låt gurkan marineras i ca 30 min

Chilimajonnäs

Vispa ihop ingredienserna till majonnäsen

Grilla kycklinglårfiléerna i ca 4 min på varje sida tills innertemperatur är 70-72° C.

Servera riset i djupa skålar. Skiva och lägg upp kycklingen i en fin hög. Sprid ingefära över riset. Dela och lägg på sojaägget. Spritsa på chilimajonnäs.

Förslag på topping: 1 dl fint skuren salladslök, 1 dl inlagd ingefära, 2 msk rostade sesamfrön, 2 msk strimlade noriark, 2 msk rostad lök.