
Ricebowl med grillad kycklinglårfilé och picklad gurka
Ingredienser
Ricebowl och kyckling
Sojaägg
Picklad chiligurka
Chilimajonnäs
Toppings

Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Smaken av japan i en fräsch ricebowl. God att servera med en het chilimajonnäs.
Så här gör du
Börja med sushiriset. Skölj riset försiktigt i kallt vatten. Byt vatten ca 5 gånger tills vattnet är klart. Häll av vattnet. Lägg riset i en kastrull tillsammans med vattnet. Koka upp riset med lock på hög värme och sänk direkt till lägsta värme. Låt stå på lägsta värme i 20 min med locket på. Dra sen av från värmen och låt stå i ytterligare 10-15 min. Rör ner sushi su och rör ordentligt med en träslev så att allt blandar sig. Lägg åter på locket.
Sojaägg
Lägg äggen i kokande vatten. Sätt timern på 6 min. Spola med kallt vatten. Koka upp alla ingredienser till marinaden. Låt svalna. Skala och lägg äggen i sojalagen i kylen över natten.
Picklad gurka
Blanda socker, risvinäger, soja och salt tills allt löser sig. Lägg gurkan i lagen. Krydda med cayennepeppar. Häll allt i en plastpåse, knyt ihop och låt gurkan marineras i ca 30 min.
Chilimajonnäs
Vispa ihop ingredienserna till majonnäsen.
Grilla kycklinglårfiléerna i ca 4 min på varje sida tills innertemperatur är 70°C.
Servera riset i djupa skålar. Skiva och lägg upp kycklingen i en fin hög. Sprid ingefära över riset. Dela och lägg på sojaägget. Spritsa på chilimajonnäs.
Förslag på topping: Fint skuren salladslök, inlagd ingefära, rostade sesamfrön, strimlade noriark och rostad lök.

Testa vår Bosarpkyckling!