Japansk_minutfile__larfile_shichimi_grund
(6 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Ricebowl med grillad kycklinglårfilé och picklad gurka

60 min | Medelsvårt

Smaken av japan i en fräsch ricebowl. God att servera med en het chilimajonnäs.

Ingredienser

Ricebowl och kyckling

3 dl
sushiris
4 msk
sushi su, rislag, köp färdig

Sojaägg

4 st
ägg
1 dl
japansk soja
1 dl
risvinäger
2 msk
socker
1 dl
vatten
1 msk
av lagen från inlagd ingefära

Picklad chiligurka

200 g
gurka, tunt skivad
2 msk
risvinäger
2 msk
socker
1 msk
japansk soja
1 tsk
salt
1 krm
cayennepeppar

Chilimajonnäs

3 msk
majonnäs
1 msk
srirachasås
1 tsk
sesamolja

Toppings

1 dl
salladslök, fint skuren
1 dl
gari, inlagd ingefära, strimlad
2 msk
sesamfrön, rostade
2 msk
noriark, strimlade (klipp med sax)
2 msk
rostad lök
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Smaken av japan i en fräsch ricebowl. God att servera med en het chilimajonnäs.

Så här gör du

Sojaägg (görs dagen före)

Lägg äggen i kokande vatten. Sätt timern på 6 minuter. Spola med kallt vatten. Koka upp alla ingredienser till marinaden. Låt svalna. Skala och lägg äggen i sojalagen i kylen över natten.

Sushiris

Börja med sushiriset. Skölj riset försiktigt i kallt vatten. Byt vatten ca 5 gånger tills vattnet är klart. Häll av vattnet. Lägg riset i en kastrull tillsammans med vattnet. Koka upp riset med lock på hög värme och sänk direkt till lägsta värme. Låt stå på lägsta värme i 20 minuter med locket på. Dra sen av från värmen och låt stå i ytterligare 10-15 minunter. Rör ner sushi su och rör ordentligt med en träslev så att allt blandar sig. Lägg åter på locket.

Picklad gurka

Blanda socker, risvinäger, soja (välj en japansk soja som är ljus) och salt tills allt löser sig. Lägg gurkan i lagen. Krydda med cayennepeppar. Häll allt i en plastpåse, knyt ihop och låt gurkan marineras i ca 30 minuter.

Chilimajonnäs

Vispa ihop ingredienserna till majonnäsen.

Grilla kycklingen

Grilla kycklinglårfiléerna i ca 4 minuter på varje sida tills innertemperatur är 70°C.

Servering och topping

Servera riset i djupa skålar. Skiva och lägg upp kycklingen i en fin hög. Sprid ingefära över riset. Dela och lägg på sojaägget. Spritsa på chilimajonnäs.

Förslag på topping: Fint skuren salladslök, inlagd ingefära, rostade sesamfrön, strimlade noriark och rostad lök.

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!