Grillad_larfile_sriracha_bakad_blomkal_grund
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

BBQ LÅRFILE SRIRACHA med BAKAD BLOMKÅL

60 min | Enkelt

Saftig sötstark lårfilé med ugnrostad blomkål med riven parmesan.<span> What´s not to like?</span>

Ingredienser

Lårfilé

1 pkt
BBQ Lårfilé Sriracha

Bakad blomkål

1 st
Blomkålshuvud ca 800 g
1 tsk
flingsalt
1 msk
paprikapulver
200 g
smör, rumstempererat
3 st
vitlöksklyftor, rivna eller pressade
2 dl
parmesanost, riven

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Saftig sötstark lårfilé med ugnrostad blomkål med riven parmesan.<span> What´s not to like?</span>

Så här gör du

Blomkål

Sätt ungen på 175 grader.

Ansa blomkålen, men ta inte bort blomkålsbladen.

Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper. Smula över saltet. Lägg smöret i en bunke tillsammans med paprikapulver och vitlök. Vispa upp med en elvisp i ca 1 min. Massera in 1/3 av vitlökssmöret och baka i mitten av ungen i ca 40 minuter.

 

Sätt ugnen på 200 grader grill. Blanda resten av smöret med parmesanost och grädda längst ned i ungen i ca 10 minuter.

 

 

Lårfilé

Grilla lårfiléerna på direkt värme så den får fin färg och grilla sedan färdigt på indirekt värmen till en kärntemperatur på 70 grader

Garnera gärna blomkålen med rostade solroskärnor och skuren persilja. Ringla gärna lite olivolja över