
Grillad kycklinglårfilé med ugnsrostad hel blomkål
60 min | Enkelt
Ingredienser
Lårfilé
600 g
Bakad blomkål
1 st
blomkålshuvud ca 800 g
1 tsk
flingsalt
1 msk
paprikapulver
200 g
smör, rumstempererat
3 st
vitlöksklyftor, rivna eller pressade
2 dl
parmesanost, riven

Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Grilla kycklinglårfile tillsammans med ugnrostad hel blomkål. Blomkålen får god smak av olivolja och parmesan.
Så här gör du
Blomkål
Sätt ungen på 175 grader.
Ansa blomkålen, men ta inte bort blomkålsbladen.
Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över saltet. Lägg smöret i en bunke tillsammans med paprikapulver och vitlök. Vispa upp med en elvisp i ca 1 min. Massera in 1/3 av vitlökssmöret och baka i mitten av ungen i ca 40 minuter.
Sätt ugnen på 200 gr grill. Blanda resten av smöret med parmesanost och grädda längst ned i ungen i ca 10 minuter.
Lårfilé
Grilla lårfiléerna på direkt värme så den får fin färg och grilla sedan färdigt på indirekt värmen till en kärntemperatur på 70 grader.
Garnera gärna blomkålen med rostade solroskärnor och skuren persilja. Ringla över lite olivolja.

Testa vår Bosarpkyckling!