Grillad kycklinglårfilé med ugnsrostad hel blomkål
Ingredienser
Lårfilé
Bakad blomkål
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Grilla kycklinglårfile tillsammans med ugnrostad hel blomkål. Blomkålen får god smak av olivolja och parmesan.
Så här gör du
Blomkål
Sätt ungen på 175°. Ansa blomkålen, men ta inte bort blomkålsbladen.
Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över saltet. Lägg smöret i en bunke tillsammans med paprikapulver och vitlök. Vispa upp med en elvisp i ca 1 min. Massera in 1/3 av vitlökssmöret och baka i mitten av ungen i ca 40 minuter.
Sätt ugnen på 200° och grill. Blanda resten av smöret med parmesanost. Bred över blomkålen och grädda längst ned i ungen i ca 10 minuter.
Lårfilé
Grilla lårfiléerna på direkt värme så den får fin färg och grilla sedan färdigt på indirekt värmen till en kärntemperatur på 70°.
Garnera gärna blomkålen med rostade solroskärnor och skuren persilja. Ringla över lite olivolja.
Innehåll: 100 % svensk kyckling.
Ursprung: Sverige då kycklingen är både uppfödd på svenska gårdar och slaktad i Sverige.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Testa vår Bosarpkyckling!