![Grillad_larfile_sriracha_bakad_blomkal_grund](https://cdn.kronfagel.se/app/uploads/2020/04/22164822/Grillad_larfile_sriracha_bakad_blomkal_grund.jpg)
Grillad kycklinglårfilé med ugnsrostad hel blomkål
Ingredienser
Lårfilé
Bakad blomkål
![Nyhet](https://cdn.kronfagel.se/app/uploads/2019/09/26161315/Kyckling-Ekologisk.png)
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Grilla kycklinglårfile tillsammans med ugnrostad hel blomkål. Blomkålen får god smak av olivolja och parmesan.
Så här gör du
Blomkål
Sätt ungen på 175°. Ansa blomkålen, men ta inte bort blomkålsbladen.
Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över saltet. Lägg smöret i en bunke tillsammans med paprikapulver och vitlök. Vispa upp med en elvisp i ca 1 min. Massera in 1/3 av vitlökssmöret och baka i mitten av ungen i ca 40 minuter.
Sätt ugnen på 200° och grill. Blanda resten av smöret med parmesanost. Bred över blomkålen och grädda längst ned i ungen i ca 10 minuter.
Lårfilé
Grilla lårfiléerna på direkt värme så den får fin färg och grilla sedan färdigt på indirekt värmen till en kärntemperatur på 70°.
Garnera gärna blomkålen med rostade solroskärnor och skuren persilja. Ringla över lite olivolja.
Innehåll: 100 % svensk kyckling.
Ursprung: Sverige då kycklingen är både uppfödd på svenska gårdar och slaktad i Sverige.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
![Nyhet](https://cdn.kronfagel.se/app/uploads/2019/09/26161315/Kyckling-Ekologisk.png)
Testa vår Bosarpkyckling!