Grillad_larfile_sriracha_bakad_blomkal_grund
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Grillad kycklinglårfilé med ugnsrostad hel blomkål

60 min | Enkelt

Grilla kycklinglårfile tillsammans med ugnrostad hel blomkål. Blomkålen får god smak av olivolja och parmesan.

Ingredienser

Lårfilé

Bakad blomkål

1 st
blomkålshuvud ca 800 g
1 tsk
flingsalt
1 msk
paprikapulver
200 g
smör, rumstempererat
3 st
vitlöksklyftor, rivna eller pressade
2 dl
parmesanost, riven
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Grilla kycklinglårfile tillsammans med ugnrostad hel blomkål. Blomkålen får god smak av olivolja och parmesan.

Så här gör du

Blomkål

Sätt ungen på 175°. Ansa blomkålen, men ta inte bort blomkålsbladen.

Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över saltet. Lägg smöret i en bunke tillsammans med paprikapulver och vitlök. Vispa upp med en elvisp i ca 1 min. Massera in 1/3 av vitlökssmöret och baka i mitten av ungen i ca 40 minuter.

Sätt ugnen på 200° och grill. Blanda resten av smöret med parmesanost. Bred över blomkålen och grädda längst ned i ungen i ca 10 minuter.

Lårfilé

Grilla lårfiléerna på direkt värme så den får fin färg och grilla sedan färdigt på indirekt värmen till en kärntemperatur på 70°.

Garnera gärna blomkålen med rostade solroskärnor och skuren persilja. Ringla över lite olivolja.

Hej, visste du att?

Innehåll: 100 % svensk kyckling.

Ursprung: Sverige då kycklingen är både uppfödd på svenska gårdar och slaktad i Sverige.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!