(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingburgare ”KEBAB”
på kycklingfärs med goda tillbehör

min | Enkelt

Kycklingfärsburgare smaksatt med kebabkrydda som serveras med
den klassiska vitlökssåsen, feferoni, tomat, rödlök och pickles

Ingredienser

Kyclingburgare

1.5 msk
kebabkrydda (finns färdigt från olika kryddmärken)
2 msk
ströbröd
1 msk
olivolja
1 tsk
salt
4 st
hamburgerbröd

Tillbehör

4 st
feferoni, finhackade
2 st
inlagda gurkor, finhackade
Skuren persilja

Sallad mm

1 st
romansallad finstrimlad
2 st
tomater, skivade
1 st
rödlök, tunt skivad
Valfri vitlöksdressing eller annan god kebabsås

Tips till servering

1 st
1 st citron
2 st
gemsallad
olivolja
chilirostade sesamfrön
pommes

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklingfärsburgare smaksatt med kebabkrydda som serveras med
den klassiska vitlökssåsen, feferoni, tomat, rödlök och pickles

Så här gör du

Kycklinburgare och bröd

Lägg kycklingfärsen i en bunke. Tillsätt kebabkrydda, ströbröd och olivolja. Blanda runt till en smidig smet. Forma 5 st, alternativt 4 st, kycklingburgare och lägg på en plåt med smörpapper. Låt stå i frysen i ca. 30 minuter innan grillning. Grilla på en riktigt varm grill ca. 4 min på varje sida.

Grilla eller rosta hamburgerbröd.

Tillbehör

Hacka feferoni, inlagd gurka och persilja.

Montera i följande ordning

  1. Bröd
  2. Valfri vitlökssås
  3. Strimlad sallad
  4. Skivad tomat
  5. Skivad rödlök
  6. Kycklingburgare
  7. Feferonihack
  8. Dressing
  9. Locket

Tips till serveringen!

Servera gärna med pommes eller som här med delad gemsallad toppat med vitlökssås, olivolja, chilirostade sesamfrön och salt efter smak.

Grilla gärna en kvarts citron per person och servera till. Citronen blir något lite sötare i smaken vid grillning.

 

Om Kycklingfärs

100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.

Ingredienser: Kycklingfärs av 100% kycklingkött.

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.