Kycklingburgare ”KEBAB”
på kycklingfärs med goda tillbehör
Ingredienser
Kyclingburgare
Tillbehör
Sallad mm
Tips till servering
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingfärsburgare smaksatt med kebabkrydda som serveras med
den klassiska vitlökssåsen, feferoni, tomat, rödlök och pickles
Så här gör du
Kycklinburgare och bröd
Lägg kycklingfärsen i en bunke. Tillsätt kebabkrydda, ströbröd och olivolja. Blanda runt till en smidig smet. Forma 5 alternativt 4 kycklingburgare och lägg på en plåt med smörpapper. Låt stå i frysen i ca 30 minuter innan grillning. Grilla över en riktigt varm grill ca 4 min på varje sida.
Grilla eller rosta hamburgerbröd.
Hacka tillbehör
Hacka feferoni, inlagd gurka och persilja.
Montering
Montera i följande ordning: Bröd, valfri vitlökssås, strimlad sallad, skivad tomat, skivad rödlök, kycklingburgare, feferonihack, dressing och slutligen locket.
Tips till serveringen!
Servera gärna med pommes eller som här med delad gemsallad toppat med vitlökssås, olivolja, chilirostade sesamfrön och salt.
Grilla gärna en kvarts citron per person och servera till. Citronen blir något lite sötare i smaken vid grillning.