1000x1000 spettkronfågel-4
(4 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Grillade lårfiléspett med
ljummen sallad och frisk youghurtsås

30 min | Enkelt

Fredrik Nylén ”Fredriks fika” lägger både lårfiléspett och sallad på grillen. Fräscht och somrigt!

Ingredienser

Kycklinglårfilé

4 st
citroner

Grillad sallad

0.5 dl
olivolja
2 msk
hackad färsk timjan
2 st
vitlöksklyftor
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 st
zucchini
1 st
rödlök
2 st
paprikor (valfri färg)
4 st
hjärtsallad

Örtig yoghurtsås

2 msk
hackad färsk basilika
1 st
vitlöksklyfta
4 dl
yoghurt
1 msk
olivolja
0.5
Citron (zest)
1 msk
honung
0.5 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Fredrik Nylén ”Fredriks fika” lägger både lårfiléspett och sallad på grillen. Fräscht och somrigt!

Så här gör du

Skär lårfilén i mindre bitar och trä på grillspetten.

Blanda olja, vitlök och kryddor till grönsaksmarinaden i en skål.

Skölj och skiva zucchinin på längden. Skölj och dela paprikorna i stora delar.

Skala rödlöken och skölj och dela hjärtsalladen. Pensla sedan alla grönsaker med örtoljan.

Blanda alla ingredienser till yoghurtsåsen.

Vid grillen: Tänd på gasen och låt grillen bli riktigt varm ca 10 minuter innan du börjar grilla.

Lägg på både kycklingspett, grönsaker och citronhalvor samtidigt på högsta värme. Grilla ca 3-4 minuter per sida och vänd på grönsakerna och kycklingspetten.

Kycklingen är klar när den känns fast och har fått ordentligt med färg. Har man ett galler ovanför grillytan på sin grill kan man lägga dem där på eftervärmen och stänga locket om de börjar få mycket färg.

Ta av grönsakerna från grillen och skiva upp i lite mindre bitar. Servera kycklingspetten med den grillade salladen och örtiga såsen.

Hej, visste du att?

Kronfågels kyckling är 100% svensk kyckling. Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.