Grillade lårfiléspett med
ljummen sallad och frisk youghurtsås
Ingredienser
Kycklinglårfilé
Grillad sallad
Örtig yoghurtsås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Fredrik Nylén ”Fredriks fika” lägger både lårfiléspett och sallad på grillen. Fräscht och somrigt!
Så här gör du
Skär lårfilén i mindre bitar och trä på grillspetten.
Blanda olja, vitlök och kryddor till grönsaksmarinaden i en skål.
Skölj och skiva zucchinin på längden. Skölj och dela paprikorna i stora delar.
Skala rödlöken och skölj och dela hjärtsalladen. Pensla sedan alla grönsaker med örtoljan.
Blanda alla ingredienser till yoghurtsåsen.
Vid grillen: Tänd på gasen och låt grillen bli riktigt varm ca 10 minuter innan du börjar grilla.
Lägg på både kycklingspett, grönsaker och citronhalvor samtidigt på högsta värme. Grilla ca 3-4 minuter per sida och vänd på grönsakerna och kycklingspetten.
Kycklingen är klar när den känns fast och har fått ordentligt med färg. Har man ett galler ovanför grillytan på sin grill kan man lägga dem där på eftervärmen och stänga locket om de börjar få mycket färg.
Ta av grönsakerna från grillen och skiva upp i lite mindre bitar. Servera kycklingspetten med den grillade salladen och örtiga såsen.
Kronfågels kyckling är 100% svensk kyckling. Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett