Heta kycklingben med en höstig rödbetssallad
Ingredienser
Rödbetssallad
Mezeyoghurt
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En rustik och god rödbetssallad serveras med nygrillade kycklingben. Färska valnötter ger en ökad krispighet och mezeyoghurt ger en härlig syrlighet.
Så här gör du
Sallad
Skiva inlagda rödbetor och tärna äpplen. Blanda ihop med senap och olja. Smaka av med lite salt och peppar. Hacka valnötter. Strimla salladslök. Blanda ner i salladen.
Yoghurt
Blanda yoghurt med kryddor. För en lite hetare smak, tillsätt lite chiliflakes eller cayennepeppar.
Kycklingen
Krydda kycklingben med dina favoritkryddor samt salt och svartpeppar, eller titta in på ett av våra andra recept för inspiration. Lägg kycklingen på grillen eller grilla i ugnen*. Grilla tills kycklingen håller 82 grader vid tjockaste stället på benet.
Sätt ugnen på 200°C varmluft (225°C vanlig ugn) i ca 25 min.
Servering
Servera salladen med de nygrillade kycklingbenen.
Smaklig måltid!
Innehåll: 100 % svensk kyckling. Ursprung Sverige då den är både uppfödd på svenska gårdar och slaktad i Sverige. Läs gärna mer om Kronfågels svenska gårdar under den här länken=>.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd