Starka-kycklingben-med-en-höstig-rödbetssallad
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Heta kycklingben med en höstig rödbetssallad

15 min | Enkelt

En rustik och god rödbetssallad serveras med nygrillade kycklingben. Färska valnötter ger en ökad krispighet och mezeyoghurt ger en härlig syrlighet.

Ingredienser

Rödbetssallad

400 g
inlagda rödbetor, skivade
2
äpplen, tärnade
2 msk
grov senap
3 msk
rapsolja
4 msk
valnötter, hackade
4
salladslökar
salt och peppar

Mezeyoghurt

2 dl
mezeyoghurt
1 tsk
fänkålsfrö, malet
1 tsk
kummin, malen
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En rustik och god rödbetssallad serveras med nygrillade kycklingben. Färska valnötter ger en ökad krispighet och mezeyoghurt ger en härlig syrlighet.

Så här gör du

Skiva de inlagda rödbetorna och tärna samtidigt äpplena.

Blanda ihop med senap och olja.

Efter att du smakat av med lite salt och peppar hackar du valnötter. Skär samtidigt salladslöken.

Blanda ner i salladen.

Blanda yoghurt med kryddorna. För en lite hetare smak kan du även lägga ner lite chiliflakes eller cayennepeppar.

Krydda kycklingben med dina favoritkryddor, eller titta in ett av våra andra recept för inspiration. Grilla.

Servera salladen med de nygrillade kycklingbenen.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!