
Heta kycklingben med en höstig rödbetssallad
15 min | Enkelt
Ingredienser
12
Rödbetssallad
400 g
inlagda rödbetor, skivade
2
äpplen, tärnade
2 msk
grov senap
3 msk
rapsolja
4 msk
valnötter, hackade
4
salladslökar
salt och peppar
Mezeyoghurt
2 dl
mezeyoghurt
1 tsk
fänkålsfrö, malet
1 tsk
kummin, malen

INGREDIENSER
INGREDIENSER
En rustik och god rödbetssallad serveras med nygrillade kycklingben. Färska valnötter ger en ökad krispighet och mezeyoghurt ger en härlig syrlighet.
Så här gör du
Skiva de inlagda rödbetorna och tärna samtidigt äpplena.
Blanda ihop med senap och olja.
Efter att du smakat av med lite salt och peppar hackar du valnötter. Skär samtidigt salladslöken.
Blanda ner i salladen.
Blanda yoghurt med kryddorna. För en lite hetare smak kan du även lägga ner lite chiliflakes eller cayennepeppar.
Krydda kycklingben med dina favoritkryddor, eller titta in ett av våra andra recept för inspiration. Grilla.
Servera salladen med de nygrillade kycklingbenen.
Smaklig måltid!
