
Grillade kycklinglår med aubergine, yoghurt och gurksallad
20 min | Enkelt
Ingredienser
800 g
Kryddmarinerade kycklinglår
Grillad aubergine
2
auberginer
1 tsk
vitlök, hackad
4 msk
olivolja
1 msk
rivet citronskal
Gurkyoghurt
2 dl
grekisk yoghurt
80 g
kalamata oliver, urkärnade
12
cocktailtomater på kvist
1 kruka
basilika
3 msk
citronjuice

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Att grilla det saftiga kycklinglåret är nog det bästa sättet att tillaga det på. Till det, grillad aubergine toppad med en gurkyoghurt.
Så här gör du
Tänd grillen och se till att ha bra glöd. Grilla låren med skinnsidan nedåt på direkt värme så att skinnet får en fin färg och bra grillyta.
Vänd och grilla på indirekt värme, gärna med lock på. Kolla med termometer – 80° i innertemperatur vid innebär att den är klar.
Riv citronskal och hacka vitlök. Blanda med olivolja.
Pensla auberginen med blandningen, salta och peppra, och grilla i cirka 1 minut och 30 sekunder på var sida.
Skala och tärna gurkan. Blanda med yoghurt, salt, peppar och citronjuice.
Lägg ovanpå auberginen. Garnera med delade tomater, oliver och basilika.
Smaklig måltid!
