Grillade-kycklinglår-med-aubergine,-yoghurt-och-gurksallad
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Grillade kycklinglår med aubergine, yoghurt och gurksallad

20 min | Enkelt

Att grilla det saftiga kycklinglåret är nog det bästa sättet att tillaga det på. Till det, grillad aubergine toppad med en gurkyoghurt.

Ingredienser

800 g
Kryddmarinerade kycklinglår

Grillad aubergine

2
auberginer
1 tsk
vitlök, hackad
4 msk
olivolja
1 msk
rivet citronskal

Gurkyoghurt

2 dl
grekisk yoghurt
1 st
gurka
80 g
kalamata oliver, urkärnade
12
cocktailtomater på kvist
1 kruka
basilika
3 msk
citronjuice
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Att grilla det saftiga kycklinglåret är nog det bästa sättet att tillaga det på. Till det, grillad aubergine toppad med en gurkyoghurt.

Så här gör du

Grilla kycklingen

Tänd grillen och se till att ha bra glöd. Grilla kycklinglåren med skinnsidan nedåt på direkt värme så att skinnet får en fin färg och bra grillyta.

Grilla på indirekt värme

Vänd och grilla på indirekt värme, gärna med lock på. Kolla med termometer. När kycklingen håller 82° vid tjockaste stället på benet, är den klar.

Grilla aubergine

Riv citronskal och hacka vitlök. Blanda med olivolja.

Pensla auberginen med blandningen, salta och peppra, och grilla i cirka 1 minut och 30 sekunder på var sida.

Gör gurksalladen och servera

Skala och tärna gurkan. Blanda med yoghurt, salt, peppar och citronjuice. Lägg ovanpå auberginen. Garnera med delade tomater, oliver och basilika.

Smaklig måltid!

Hej, visste du att?

Innehåll: 100 % svensk kyckling.

Ursprung: Sverige då kycklingen är både uppfödd på svenska gårdar och slaktad i Sverige. Läs gärna mer om Kronfågels svenska gårdar under den här länken=>.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!