Grillade kycklinglår med aubergine, yoghurt och gurksallad
Ingredienser
Grillad aubergine
Gurkyoghurt
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Att grilla det saftiga kycklinglåret är nog det bästa sättet att tillaga det på. Till det, grillad aubergine toppad med en gurkyoghurt.
Så här gör du
Grilla kycklingen
Tänd grillen och se till att ha bra glöd. Grilla kycklinglåren med skinnsidan nedåt på direkt värme så att skinnet får en fin färg och bra grillyta.
Grilla på indirekt värme
Vänd och grilla på indirekt värme, gärna med lock på. Kolla med termometer. När kycklingen håller 82° vid tjockaste stället på benet, är den klar.
Grilla aubergine
Riv citronskal och hacka vitlök. Blanda med olivolja.
Pensla auberginen med blandningen, salta och peppra, och grilla i cirka 1 minut och 30 sekunder på var sida.
Gör gurksalladen och servera
Skala och tärna gurkan. Blanda med yoghurt, salt, peppar och citronjuice. Lägg ovanpå auberginen. Garnera med delade tomater, oliver och basilika.
Smaklig måltid!
Innehåll: 100 % svensk kyckling.
Ursprung: Sverige då kycklingen är både uppfödd på svenska gårdar och slaktad i Sverige. Läs gärna mer om Kronfågels svenska gårdar under den här länken=>.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett