Beer-Can-Chicken-med-en-god-pastasallad
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Beer Can Chicken med en god pastasallad

90 min | Enkelt

Hel kyckling, lite öl och en grill så har du en Beer Can Chicken. Pastasalladen med tomater, sparris och vitlök är ett perfekt radarpar till den grillade kycklingen.

Ingredienser

Beer Can Chicken

1
Kronfågel hel kyckling
33 cl
ölburk

God pastasallad

600 g
kokt, kyld pasta
500 g
grön sparris
8
tomater
1
vitlöksklyfta
1
citron, saft och skal
1 msk
färsk rosmarin, finskuren
0.5 dl
olivolja
100 g
riven pecorino
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Hel kyckling, lite öl och en grill så har du en Beer Can Chicken. Pastasalladen med tomater, sparris och vitlök är ett perfekt radarpar till den grillade kycklingen.

SÅ HÄR GÖR DU

Drick ur hälften av ölet ur burken. Fördela gärna kolen längs kanterna av grillen så att du inte bränner kycklingen med direkt grillning. Sätt en plåt/skål under gallret så att du samlar upp köttsaften eller ställ kycklingen i en plåt på grillen.

Om du grillar med gasolgrill, tänd sektionerna på sidan om kycklingen.

Sätt kycklingen på en ställning eller ställ den på en öppnad ölburk. Burken skall vara inuti kycklingen. Grilla i grillen med locket på i cirka 1 till 1.5 timme. Kontrollera gärna med en stektermometer.

Låret ska hålla en innertemperatur av 82° när kycklingen är klar.

Koka pastan efter anvisning på förpackning och kyl ner. Dela tomater på mitten och grilla på snittytan i cirka 5 min. Skär i bitar. Skala nedre delen av sparrisen, pensla med olivolja och grilla den mjuk. Dela i mindre bitar.

Riv vitlök och blanda med citron och olivolja i en skål.

Vänd ned pasta, rosmarin och tomater. Lägg upp på fat eller skål och toppa med sparris och pecorino.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!