Hel_kyckling_bla_sesam_1000x1000
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Rostad Gårdskyckling med sesamfrön och sallad på pak choi

60 min | Enkelt

Gårdskyckling med underbart nötig sesamsmak tillsammans med en fräsch sallad på pak choi. Recept av Olle Broström.

Ingredienser

Gårdskyckling med sesam

100 g
smör
1 klyfta
vitlök, riven
50 g
sesamfrön
honung

Sallad på Pak Choi

500 g
pak choi, skuren i kvartar
1 knippe
salladslök, strimlad
1 st
grön chili, strimlad
1 ask
böngroddar
1 kruka
koriander
50 g
cashewnötter
soja
fisksås

sojamajonnäs

1 st
äggula
1 dl
rapsolja
soja
champagnevinäger

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Gårdskyckling med underbart nötig sesamsmak tillsammans med en fräsch sallad på pak choi. Recept av Olle Broström.

Så här gör du

Sesamkyckling

Ta fram smöret i god tid så det är rumsvarmt. Skala och riv ner vitlök i smöret. Smörj sedan in kycklingen i vitlökssmöret. Ett tips är att smörja innanför skinnet så att kycklingen blir extra saftig. Salta och peppra. Baka i ugn på 195°C till en innertemperatur på 82°C intill benet.

Rosta sesamfrön tills de är gyllene i en stekpanna. Häll av saften från kycklingen och koka ihop med lite honung. Pensla kycklingen med glazen och strö över sesamfrön.

Sallad på pak choi

Dela pak choi i fyra på längden och stek hårt i en stekpanna utan fett till att den får färg. Rosta cashewnötterna i en stekpanna. Strimla salladslök och chili.

Blanda ihop samtliga ingredienser till en sallad och smaka av med fisksås och soja. Toppa med koriander.

Sojamajonnäs

Slå ihop en majonnäs och använd bara soja som salt. Då får du en majonnäs med väldigt mycket umami i.

Servera kycklingen tillsammans med salladen och sojamajonnäsen.

Om Gårdskyckling

100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.

Ingredienser

Kyckling utan inkråm. Klass A.