Strimlad_larfile_1000x1000px
(4 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Bibimbap med kyckling Koreanska versionen av pyttipanna

45 min | Enkelt

Bibimbap betyder "rört ris" på koreanska. En god rätt som äts som en bowl med ris, vårt recept innehåller kyckling, gochujangsås och ett stekt ägg. Tips, laga den på de rester du har i kylskåpet.

4 Portioner
  • 2 Portioner
  • 4 Portioner
  • 6 Portioner
  • 8 Portioner

Ingredienser

Kyckling och marinad

2 msk
japansk soja
1 msk
gochujang
1 msk
risvinäger
1 tsk
sesamolja

Chiligurka

2 st
gurka, skivad
1 msk
salt
1 dl
ättika 12%
2 dl
socker
2 dl
vatten
1 msk
gochugaro, koreanskt chilipulver
2 msk
soja

Sesamspenat

100 g
spenat
2 msk
soja
1 msk
sesamolja
1 msk
chilirostade sesamfrön

gochujangsås

1 klyfta
vitlök, finhackad
1 msk
sesamolja
2 msk
gochujang
2 msk
honung
1 dl
ketchup
2 msk
japansk soja

Tillbehör

4 dl
sushiris
2 dl
kimchi (färdigköpt eller hemmagjord)
4 st
ägg
1 knippe
salladslök, fint skuren

Ingredienser

Kyckling och marinad

2 msk
japansk soja
1 msk
gochujang
1 msk
risvinäger
1 tsk
sesamolja

Chiligurka

2 st
gurka, skivad
1 msk
salt
1 dl
ättika 12%
2 dl
socker
2 dl
vatten
1 msk
gochugaro, koreanskt chilipulver
2 msk
soja

Sesamspenat

100 g
spenat
2 msk
soja
1 msk
sesamolja
1 msk
chilirostade sesamfrön

gochujangsås

1 klyfta
vitlök, finhackad
1 msk
sesamolja
2 msk
gochujang
2 msk
honung
1 dl
ketchup
2 msk
japansk soja

Tillbehör

4 dl
sushiris
2 dl
kimchi (färdigköpt eller hemmagjord)
4 st
ägg
1 knippe
salladslök, fint skuren

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Bibimbap betyder "rört ris" på koreanska. En god rätt som äts som en bowl med ris, vårt recept innehåller kyckling, gochujangsås och ett stekt ägg. Tips, laga den på de rester du har i kylskåpet.

Så här gör du

Börja med att koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Gärna i en riskokare.

 

Kyckling

Marinera kycklingen med med gochujang och övriga ingredienser. Låt stå i ca 30 min. Stek därefter i olja i 5-6 minuter i stekpanna tills den är klar.

Sesamspenat

Förväll spenaten i kokande vatten i ca 1 minut. Häll av och krama ur vätskan. Blanda med övriga ingredienser.

Chiligurka

Skiva och salta gurkan och låt rinna av i ett durkslag. Koka ihop ättika, socker och vatten. Låt svalna. Häll den nu kalla lagen över gurkan och tillsätt soja och gochugaro.

Gochujangsås

Fräs vitlök snabbt med sesamolja. Tillsätt övriga ingredienser och koka upp snabbt under vispning.

Servera i 4 skålar. Lägg riset i botten och toppa med kyckling, kimchi, spenat, chiligurka, gochujangsås och skuren salladslök. Avsluta med att lägga på ett stekt ägg på varje skål.

FLER RECEPT

Grön kycklingsallad med salsa verde

(4 röster)

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

(2 röster)

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

(3 röster)

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

(4 röster)

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

(5 röster)

Grön kycklingsallad med salsa verde

(4 röster)

Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat

(2 röster)

KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs

(5 röster)

Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

(3 röster)

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

(3 röster)

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

(2 röster)

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

(3 röster)

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

(3 röster)