
Kycklingpaj gjord på dinkel med curry, champinjoner och lök
45 min | Enkelt
Ingredienser
Pajbotten av dinkelmjöl
200 g
dinkelmjöl
125 g
smör
2 msk
kallt vatten
Fyllning
200 g
0.5
purjolök, strimlad
150 g
champinjoner, skurna
1
röd paprika, tärnad
1 msk
curry
1 msk
vetemjöl
2 dl
grädde
100 g
riven ost
lite
gräslök, hackad

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Nyttig kycklingpaj, med pajdeg av dinkelmjöl, för hela familjen. Curry ger den gula looken, champinjonerna den goa smaken.
Så här gör du
Blanda snabbt samman dinkelmjöl, smör och kallt vatten i en matberedare.
Kavla ut degen och lägg ut i en form. Spara lite deg för dekoration. Nagga och ställ i kylen under 20 minuter.
Skär champinjonen i kvartar, strimla purjolök och tärna paprikan.
Stek kycklingen och krydda med curry och salt. Tillsätt purjolök, champinjoner och paprika. Låt steka ett par minuter.
Strö över vetemjöl och tillsätt gräddmjölken under omrörning.
Låt alltsammans puttra samman och smaka av med mer kryddor.
Låt fyllningen svalna något.
Sätt ugnen på 225°. Häll fyllningen i pajskalet. Strö över ost. Garnera som på bilen.
Garnera enligt bild. Grädda kycklingpajen i ugnen under cirka 25 till 30 minuter, tills den fått en fin färg.
Smaklig måltid!
