Pokebowl-med-kyckling-gott
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Poke bowl med kyckling och gyllene hummus

60 min | Enkelt

Denna poke bowl med kyckling ger dig både härliga färger och många smaker. Gulbetor, sötpotatis och quinoa - och mycket mer.

Ingredienser

550 g
Kronfågel Minutstrimlor
0.5
vitlöksklyfta
0.5 dl
olivolja
2 tsk
malen spiskummin
2 tsk
malen gurkmeja
400 g
gulbetor
600 g
sötpotatis
4 portioner
quinoa
150 g
salladsärtor
2
avokado
100 g
babyspenat
2 dl
picklad rödlök
1 dl
rostade pumpakärnor

Tahinidressing

0.5
pressad citron
0.5 msk
tahini
0.5 msk
fransk senap
1 dl
olivolja

Gyllene hummus

1 förp.
kikärtor
1
vitlöksklyfta
1 msk
tahini
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Denna poke bowl med kyckling ger dig både härliga färger och många smaker. Gulbetor, sötpotatis och quinoa - och mycket mer.

Så här gör du

Marinad: Skala och riv vitlöken. Blanda olivolja, riven vitlök, spiskummin, gurkmeja och salt och peppar.

Blanda marinaden med kycklingen i en bunke. Låt marinera i rumstemperatur i cirka 15 minuter. Stek kycklingen sist med marinaden, i 5-6 minuter.

Sätt ugnen på 200° varmluft. Skala och klyfta gulbetorna. Lägg betorna på en bakpappersklädd plåt med lite olivolja och blanda runt. Ställ in i ugnen och rosta 25 – 30 minuter.

Tärna sötpotatisen så att den blir grova kuber. Lägg sötpotatiskuberna på en annan plåt och rosta i cirka 15 minuter. Potatisen ska bli mjuk, inte bränd. Salta generöst med flingsalt.

Ta fram en skål och lägg i alla ingredienser till dressingen. Vispa snabbt ihop allt och lägg åt sidan. Blanda i

Lägg ingredienserna till hummusen i en matberedare. Mixa ihop. Smaka av med salt och svartpeppar.

Tillaga quinoa enligt förpackningen. Låt det svalna något och blanda ner lite av dressingen. Strimla sugarsnapsen på längden. Dela, kärna ur och gröp ur fruktköttet på avokadofrukterna så du får halvor och strö på lite sesamfrön. Dressa spenaten med lite av dressingen.

Ta fram 4 låga vida skålar och bottna med quinoa. Lägg på alla ingredienser i små högar. Droppa över resten av dressingen och toppa med ditt val av rostade pumpafrön, mandlar eller nötter. Servera direkt med hummus.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!