
Poke bowl med kyckling och gyllene hummus
Ingredienser
Tahinidressing
Gyllene hummus

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Denna poke bowl med kyckling ger dig både härliga färger och många smaker. Gulbetor, sötpotatis och quinoa - och mycket mer.
Så här gör du
Marinad: Skala och riv vitlöken. Blanda olivolja, riven vitlök, spiskummin, gurkmeja och salt och peppar.
Blanda marinaden med kycklingen i en bunke. Låt marinera i rumstemperatur i cirka 15 minuter. Stek kycklingen sist med marinaden, i 5-6 minuter.
Sätt ugnen på 200° varmluft. Skala och klyfta gulbetorna. Lägg betorna på en bakpappersklädd plåt med lite olivolja och blanda runt. Ställ in i ugnen och rosta 25 – 30 minuter.
Tärna sötpotatisen så att den blir grova kuber. Lägg sötpotatiskuberna på en annan plåt och rosta i cirka 15 minuter. Potatisen ska bli mjuk, inte bränd. Salta generöst med flingsalt.
Ta fram en skål och lägg i alla ingredienser till dressingen. Vispa snabbt ihop allt och lägg åt sidan. Blanda i
Lägg ingredienserna till hummusen i en matberedare. Mixa ihop. Smaka av med salt och svartpeppar.
Tillaga quinoa enligt förpackningen. Låt det svalna något och blanda ner lite av dressingen. Strimla sugarsnapsen på längden. Dela, kärna ur och gröp ur fruktköttet på avokadofrukterna så du får halvor och strö på lite sesamfrön. Dressa spenaten med lite av dressingen.
Ta fram 4 låga vida skålar och bottna med quinoa. Lägg på alla ingredienser i små högar. Droppa över resten av dressingen och toppa med ditt val av rostade pumpafrön, mandlar eller nötter. Servera direkt med hummus.
Smaklig måltid!


Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese