Cajun Rub, Ingefärsglaze, BBQ-Glaze och Chipotlemarinad
min |
Ingredienser
Cajun Rub
2 msk
paprikapulver
1 msk
rökt paprikapulver
1 tsk
cayennepeppar
2 msk
torkad oregano
0.5 msk
vitlökspulver
0.5 msk
nymald svartpeppar
1 msk
salt
Ingefärsglaze
4 msk
ingefära, riven
2 dl
apelsinsaft, färskpressad
2 msk
limejuice
1 dl
honung flytande
0.5 dl
japansk soja
BBQ Glaze
2 st
vitlöksklyftor, pressad
3 dl
Ketchup
0.5 dl
brun farin
2 msk
rödvinsvinäger
2 msk
japansk soja
2 tsk
mald ingefära
1 tsk
spiskummin
2 msk
honung, flytande
1 tsk
cayennepeppar
salt och peppar
Chipotlemarinad
1 st
torkad chipotle, blötlagd i minst 30 min
2 st
vitlöksklyftor, riven
0.5 st
citron, saften
1 msk
soja
3 msk
matolja
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar, nymald
INGREDIENSER
INGREDIENSER
4 olika sätt att smaksätta din kyckling på grillen.
Så här gör du
Cajun Rub
Mixa eller mortla samtliga kryddor. Rubba in kycklingen med kryddorna.
Ingefärsglaze
Låt apelsinjuice, limejuice och honung koka ihop i 3-4 min. Tillsätt soja och ingefära och koka upp. Pensla på glazen i slutet av grillningen för en god, karamelliserad yta.
BBQ Glaze
Koka alla ingredienserna sakta i en kastrull i ca 20 min. Smaka av med salt och peppar. Pensla på glazen i slutet av grillningen.
Chipotlemarinad
Skär bort kvisten och hacka chilin fint. Rör eller mixa ihop alla ingredienser. Låt kycklingen vila i marinaden i ca 2 tim.