Chili Chicken Cheese Balls kycklingbollar med hetta
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Läckra heta kyckling- och ostbollar panerade i panko och friterade
Så här gör du
Det blir ca 20 kycklingbollar.
Gör såhär:
Koka upp vatten i en kastrull, salta och peppra vattnet.
Tillsätt kycklingen och låt koka i ca 15-20 minuter under lock.
Dra isär kycklingen och lägg i en skål. Mixa snabbt med en stavmixer. Rör ihop med färskost, riven ost, koriander och ev chilisås. Rulla till bollar.
Lägg vetemjöl, ägg och panko i tre skålar och vispa upp ägget. Rulla bollarna i vetemjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg dem på ett fat in i kylen.
Värm oljan till 170° grader i en kastrull. Fritera sedan bollarna i ca 2-3 minuter tills de fått fin färg. Ta upp och låt svalna på hushållspapper
Servera med kall dippsås och lite grönsaksstavar!
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd
Kycklinglårfilé St Louis med cornbread och krämig svartkål
Stora grillfiléer med aubergineröra och bulgursallad
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka