(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Chili Chicken Cheese Balls kycklingbollar med hetta

20 min | Enkelt

Läckra heta kyckling- och ostbollar panerade i panko och friterade

Ingredienser

400 g
färskost
2.5 dl
riven lagrad ost
0.5 dl
hackad färsk koriander
2 msk
chilisås (Srirachasås)
1 st
chili, finhackad
1 dl
vetemjöl
1 dl
pankoströbröd
1
ägg

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Läckra heta kyckling- och ostbollar panerade i panko och friterade

Så här gör du

Det blir ca 20 kycklingbollar.

Gör såhär:

Koka upp vatten i en kastrull, salta och peppra vattnet.

Tillsätt kycklingen och låt koka i ca 15-20 minuter under lock.

Dra isär kycklingen och lägg i en skål. Mixa snabbt med en stavmixer. Rör ihop med färskost, riven ost, koriander och ev chilisås. Rulla till bollar.

Lägg vetemjöl, ägg och panko i tre skålar och vispa upp ägget. Rulla bollarna i vetemjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg dem på ett fat in i kylen.

Värm oljan till 170° grader i en kastrull.  Fritera sedan bollarna i ca 2-3 minuter tills de fått fin färg. Ta upp och låt svalna på hushållspapper

Servera med kall dippsås och lite grönsaksstavar!