Chili Chicken Cheese Balls kycklingbollar med hetta
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Läckra heta kyckling- och ostbollar panerade i panko och friterade
Så här gör du
Det blir ca 20 kycklingbollar.
Gör såhär:
Koka upp vatten i en kastrull, salta och peppra vattnet.
Tillsätt kycklingen och låt koka i ca 15-20 minuter under lock.
Dra isär kycklingen och lägg i en skål. Mixa snabbt med en stavmixer. Rör ihop med färskost, riven ost, koriander och ev chilisås. Rulla till bollar.
Lägg vetemjöl, ägg och panko i tre skålar och vispa upp ägget. Rulla bollarna i vetemjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg dem på ett fat in i kylen.
Värm oljan till 170° grader i en kastrull. Fritera sedan bollarna i ca 2-3 minuter tills de fått fin färg. Ta upp och låt svalna på hushållspapper
Servera med kall dippsås och lite grönsaksstavar!

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese