Chili Chicken Cheese Balls kycklingbollar med hetta
20 min | Enkelt
Ingredienser
200 g
400 g
färskost
2.5 dl
riven lagrad ost
0.5 dl
hackad färsk koriander
2 msk
chilisås (Srirachasås)
1 st
chili, finhackad
1 dl
vetemjöl
1 dl
pankoströbröd
1
ägg
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Läckra heta kyckling- och ostbollar panerade i panko och friterade
Så här gör du
Det blir ca 20 kycklingbollar.
Gör såhär:
Koka upp vatten i en kastrull, salta och peppra vattnet.
Tillsätt kycklingen och låt koka i ca 15-20 minuter under lock.
Dra isär kycklingen och lägg i en skål. Mixa snabbt med en stavmixer. Rör ihop med färskost, riven ost, koriander och ev chilisås. Rulla till bollar.
Lägg vetemjöl, ägg och panko i tre skålar och vispa upp ägget. Rulla bollarna i vetemjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg dem på ett fat in i kylen.
Värm oljan till 170° grader i en kastrull. Fritera sedan bollarna i ca 2-3 minuter tills de fått fin färg. Ta upp och låt svalna på hushållspapper
Servera med kall dippsås och lite grönsaksstavar!