Cevapcici på Kycklingfärs med ajvar, rödlök och bulgur
Ingredienser
Cevapcici på kycklingfärs
ajvar relish
bulgur
Tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kryddiga kycklingfärsbiffar från Balkan serveras med Ajvar relish, rödlök och bulgur.
Så här gör du
Cevapcici på kycklingfärs
Rör ihop ströbröd och vatten i en stor bunke. Riv i lök och vitlök. Tillsätt kycklingfärs och kryddor. Blanda ordentligt. Låt stå i kyl i ca 10 min. Forma järpar med handen. Lägg upp på ugnsplåt. Alternativt använd spritspåse och spritsa ut långa ”korvar” på ugnsplåten.
Baka av i ugn på 175 grader i ca 10-15 minuter tills innertemperaturen är 82 grader. Grilla Cevapcici i grillpanna precis innan servering för att få fina grillmönster
Ajvar relish*
Skär aubergine i bitar och salta. Lägg på en ugnsplåt och baka av i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Låt svalna något.
Använd en mixer och mixa bakad aubergine med grillad paprika, vitlök, chili och olivolja samt salt och peppar. Mixa ganska grovt. Smaka av med salt. Häll i en skål.
*Det går naturligtvis bra att använda köpt Ajvar.
Bulgur
Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet och låt bulguren svalna. Skär gurka i tärningar och blanda med bulgur samt hackad feferoni och skuren persilja.
Servera med turkisk yoghurt, rödlöksringar och Liba bröd.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett