Kycklinglår_chivapchichi_1000x1000px
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Cevapcici på Kycklingfärs med ajvar, rödlök och bulgur

45 min | Enkelt

Kryddiga kycklingfärsbiffar från Balkan serveras med Ajvar relish, rödlök och bulgur.

Ingredienser

Cevapcici på kycklingfärs

0.5 dl
vatten
2 msk
ströbröd
0.5 st
gul lök, riven
2 st
vitlöksklyfta, riven
1 tsk
paprikapulver
1 tsk
spiskummin
1 tsk
vegeta allkrydda (valfritt)

ajvar relish

1 st
aubergine
1 st
röd chili
2 st
vitlöksklyfta
2 st
grillad paprika
2 msk
olivolja
salt och peppar

bulgur

3 dl
bulgurgryn
0.5 st
gurka, tärnad
2 msk
persilja, skuren
2 st
feferoni, hackade

Tillbehör

1 st
rödlök, skivad
2 dl
turkisk yoghurt
Liba bröd

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kryddiga kycklingfärsbiffar från Balkan serveras med Ajvar relish, rödlök och bulgur.

Så här gör du

Cevapcici på kycklingfärs
Rör ihop ströbröd och vatten i en stor bunke. Riv i lök och vitlök. Tillsätt kycklingfärs och kryddor. Blanda ordentligt. Låt stå i kyl i ca 10 min.  Forma järpar med handen. Lägg upp på ugnsplåt. Alternativt använd spritspåse och spritsa ut långa ”korvar” på ugnsplåten.

Baka av i ugn på 175 grader i ca 10-15 minuter tills innertemperaturen är 82 grader. Grilla Cevapcici i grillpanna precis innan servering för att få fina grillmönster

 

 

Ajvar relish*
Skär aubergine i bitar och salta. Lägg på en ugnsplåt och baka av i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Låt svalna något.

Använd en mixer och mixa bakad aubergine med grillad paprika, vitlök, chili och olivolja samt salt och peppar. Mixa ganska grovt. Smaka av med salt. Häll i en skål.

*Det går naturligtvis bra att använda köpt Ajvar.

 

Bulgur
Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet och låt bulguren svalna. Skär gurka i tärningar och blanda med bulgur samt hackad feferoni och skuren persilja.

Servera med turkisk yoghurt, rödlöksringar och Liba bröd.