
Italienska köttbullar av kyckling i tomatsås med quinoasallad
Ingredienser
Italienska köttbullar
Tomatsås
Quinoasallad

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Klimatsmarta italienska köttbullar av kyckling. Kycklingköttbullarna smakar ljuvligt av rivet citronskal och timjan, serverat i en mustig italiensk tomatsås.
Så här gör du
Italienska köttbullar: Blötlägg ströbrödet i vatten under cirka 5 minuter.
Blanda alla ingredienser till en fast smet. Rulla köttbullar och stek i panna.
Lägg ner i den kokande tomatsås, och låt koka färdigt. Om du inte gör tomatsåsen kan du eftersteka i ugnen på 100°.
Tomatsås: Finhacka löken och fräs i en kastrull under cirka 2 minuter. Tillsätt tomatpurén och fräs i ytterligare 1 minut.
Tillsätt tomaterna och timjan, koka cirka 10 min på svag värme.
Lägg i köttbullarna och låt dessa bli färdiga i tomatsåsen.
Smaka av med salt, socker och nymalen svartpeppar. Passera genom grovmaskig sil.
Quinoasallad: Koka quinoa mjuk i buljongen under cirka 20 minuter. Låt svalna och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt.
Dags att servera.
Smaklig måltid!


Grön pannkaka med kycklingröra

Taco bowl med kyckling

Markiz Taintons KycklingSteak Kantarell med äpple och citroncrème

Tillbehör till Höst och Thanksgiving av Markiz Tainton

Cranberry Chicken på Urbenad hel kyckling

Pumpkin barbecue chicken på hel Gårdskyckling

Hasselbacksrödbeta med citroncrème och krispigt kycklingbacon

Kycklingröra på sojamarinerad gurka