Italienska-kycklingköttbullar
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Italienska köttbullar av kyckling i tomatsås med quinoasallad

25 min |

Klimatsmarta italienska köttbullar av kyckling. Kycklingköttbullarna smakar ljuvligt av rivet citronskal och timjan, serverat i en mustig italiensk tomatsås.

Ingredienser

Italienska köttbullar

500 g
Kycklingfärs
1
citron, rivet skal
1 tsk
timjan
1
ägg
0.5 dl
ströbröd
1 dl
vatten

Tomatsås

1
gul lök
2
vitlöksklyftor
3 msk
olivolja
1 msk
tomatpuré
400 g
krossade tomater
1 tsk
socker
3 kvistar
tomater

Quinoasallad

2 dl
vit quinoa
4 dl
grönsaksbuljong
3 msk
oliver, hackade
50 g
ruccola
salt och olivolja
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Klimatsmarta italienska köttbullar av kyckling. Kycklingköttbullarna smakar ljuvligt av rivet citronskal och timjan, serverat i en mustig italiensk tomatsås.

Så här gör du

Italienska köttbullar: Blötlägg ströbrödet i vatten under cirka 5 minuter.

Blanda alla ingredienser till en fast smet. Rulla köttbullar och stek i panna.

Lägg ner i den kokande tomatsås, och låt koka färdigt. Om du inte gör tomatsåsen kan du eftersteka i ugnen på 100°.

Tomatsås: Finhacka löken och fräs i en kastrull under cirka 2 minuter. Tillsätt tomatpurén och fräs i ytterligare 1 minut.

Tillsätt tomaterna och timjan, koka cirka 10 min på svag värme.

Lägg i köttbullarna och låt dessa bli färdiga i tomatsåsen.

Smaka av med salt, socker och nymalen svartpeppar. Passera genom grovmaskig sil.

Quinoasallad: Koka quinoa mjuk i buljongen under cirka 20 minuter. Låt svalna och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt.

Dags att servera.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!