Italienska köttbullar av kyckling i tomatsås med quinoasallad
Ingredienser
Italienska köttbullar
Tomatsås
Quinoasallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Klimatsmarta italienska köttbullar av kyckling. Kycklingköttbullarna smakar ljuvligt av rivet citronskal och timjan, serverat i en mustig italiensk tomatsås.
Så här gör du
Italienska köttbullar: Blötlägg ströbrödet i vatten under cirka 5 minuter.
Blanda alla ingredienser till en fast smet. Rulla köttbullar och stek i panna.
Lägg ner i den kokande tomatsås, och låt koka färdigt. Om du inte gör tomatsåsen kan du eftersteka i ugnen på 100°.
Tomatsås: Finhacka löken och fräs i en kastrull under cirka 2 minuter. Tillsätt tomatpurén och fräs i ytterligare 1 minut.
Tillsätt tomaterna och timjan, koka cirka 10 min på svag värme.
Lägg i köttbullarna och låt dessa bli färdiga i tomatsåsen.
Smaka av med salt, socker och nymalen svartpeppar. Passera genom grovmaskig sil.
Quinoasallad: Koka quinoa mjuk i buljongen under cirka 20 minuter. Låt svalna och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt.
Dags att servera.
Smaklig måltid!
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd