Jättegod kycklingfärspaj med getost, tomater, pinjenötter och basilika
Ingredienser
Kycklingpaj
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Paj är alltid gott till middag och är även ett uppskattat tillskott på buffén, knytkalaset eller picknicken. Smakpaletten till denna smakrika paj är hämtad från Sydeuropa och består av tomater, vitlök, basilika, pinjenötter och chèvre.
Så här gör du
Sätt ugnen på 175°. Klä pajformen med degen och lägg gärna i frysen en kort stund. Baka pajskalet i 15 – 20 min så att den börjar bli färdig.
Bryn färsen i lite olja och tillsätt lök och vitlök. Bryn ytterligare 2-3 min. Tillsätt krossade tomater och låt koka ihop till en tjock sås. Smaka av med salt, peppar och dragon. Låt svalna.
Vänd i smulad getost och pinjenötter. Häll över allt i pajskalet. Toppa med basilikablad och skivade tomater, avsluta med getost. Baka i mellan 15 – 20 minuter.
Låt pajen svalna något innan du skär i den. Servera med en god grönsallad.
Smaklig måltid!
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett