Kycklingfärspaj-med-getost
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Jättegod kycklingfärspaj med getost, tomater, pinjenötter och basilika

40 min |

Paj är alltid gott till middag och är även ett uppskattat tillskott på buffén, knytkalaset eller picknicken. Smakpaletten till denna smakrika paj är hämtad från Sydeuropa och består av tomater, vitlök, basilika, pinjenötter och chèvre.

Ingredienser

Kycklingpaj

500 g
Ekologisk kycklingfärs
1 pkt
färsk pajdeg
2
gula lökar
2
finhackade vitlöksklyftor
1 burk
krossade tomater
salt och svartpeppar
1 tsk
torkad dragon
200 g
smulad getost, t. ex. Chevré
100 g
pinjenötter
1
kruka basilika
10
plommoncocktailtomater
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Paj är alltid gott till middag och är även ett uppskattat tillskott på buffén, knytkalaset eller picknicken. Smakpaletten till denna smakrika paj är hämtad från Sydeuropa och består av tomater, vitlök, basilika, pinjenötter och chèvre.

Så här gör du

Sätt ugnen på 175°. Klä pajformen med degen och lägg gärna i frysen en kort stund. Baka pajskalet i 15 – 20 min så att den börjar bli färdig.

Bryn färsen i lite olja och tillsätt lök och vitlök. Bryn ytterligare 2-3 min. Tillsätt krossade tomater och låt koka ihop till en tjock sås. Smaka av med salt, peppar och dragon. Låt svalna.

Vänd i smulad getost och pinjenötter. Häll över allt i pajskalet. Toppa med basilikablad och skivade tomater, avsluta med getost. Baka i mellan 15 – 20 minuter.

Låt pajen svalna något innan du skär i den. Servera med en god grönsallad.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!