Jättegod kycklingfärspaj med getost, tomater, pinjenötter och basilika
Ingredienser
Kycklingpaj
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Paj är alltid gott till middag och är även ett uppskattat tillskott på buffén, knytkalaset eller picknicken. Smakpaletten till denna smakrika paj är hämtad från Sydeuropa och består av tomater, vitlök, basilika, pinjenötter och chèvre.
Så här gör du
Sätt ugnen på 175°. Klä pajformen med degen och lägg gärna i frysen en kort stund. Baka pajskalet i 15 – 20 min så att den börjar bli färdig.
Bryn färsen i lite olja och tillsätt lök och vitlök. Bryn ytterligare 2-3 min. Tillsätt krossade tomater och låt koka ihop till en tjock sås. Smaka av med salt, peppar och dragon. Låt svalna.
Vänd i smulad getost och pinjenötter. Häll över allt i pajskalet. Toppa med basilikablad och skivade tomater, avsluta med getost. Baka i mellan 15 – 20 minuter.
Låt pajen svalna något innan du skär i den. Servera med en god grönsallad.
Smaklig måltid!
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd