Chicken Korma med blomkål och ris
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Chicken korma är ganska mild men ändå väldigt smakrik. En snabb indisk rätt som garanterat kommer gillas av barnen.
Så här gör du
Ta fram och tina kycklingen om du använder fryst. Fräs ingefära och vitlök och tomatpuré i rapsolja i några minuter. Tillsätt minutstrimlorna och fräs några minuter varefter blomkålen tillsätts. Fräs allt tillsammans och salta. Tillsätt burken med kormasås och därefter kokosmjölk. Låt sjuda i 10–12 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Rosta pumpakärnor i några minuter i torr panna utan att de bränns. Toppa kormakycklingen med rostade pumpakärnor och skuren salladslök. Servera med naanbröd eller/och ris, limeklyftor och en skål med turkisk yoghurt rörd med lite olivolja.
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Chicken Sandwich á la Swedish cowboy
Albin Johnséns asiatiska Schnitzel