
Kyckling i ugn under ett fluffigt täcke
30 min | Enkelt
Ingredienser
Kyckling i ugn
250 g
Kronfågel minutbitar
4 portioner
ris
75 g
rökt tärnad skinka
75 g
champinjoner
1
röd paprika, tärnad
0.5 dl
persilja, hackad
2 dl
riven ost
Fluffigt täcke
1 dl
majonnäs
2
äggvitor
2
äggulor
1 msk
vitvinsvinäger

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kyckling i ugn är ett av de enklaste sätten att få till en riktigt god kyckling. Ett fluffigt täcke av ägg är kärnan i det här receptet.
Så här gör du
Koka riset och lägg det i en smord ugnsform. Medan riset kokar kan du tärna paprika, skära champinjoner i kvartar och hacka persiljan.
Stek kycklingbitarna en stund med salt och peppar. Tillsätt rökt skinka, champinjoner, paprika och persilja – fräs samman. Smaka av med mer krydda.
Lägg över riset.
Dela 2 ägg så att du har gulor och vitor.
Blanda majonnäs, gulor, vinäger och krydda med salt och peppar. Se till att det är en ordentligt blandad sås.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i såsen.
Sätt ugnen på 225°. Häll såsen över kycklingen och riset. Strö över riven ost tills du är nöjd.
Grädda i ugnen i 10 till 15 minuter. Garnera gärna med lite hackade persilja.
Smaklig måltid!
