
Kyckling i ugn under ett fluffigt täcke
Ingredienser
Kyckling i ugn
Fluffigt täcke

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kyckling i ugn är ett av de enklaste sätten att få till en riktigt god kyckling. Ett fluffigt täcke av ägg är kärnan i det här receptet.
Så här gör du
Koka riset och lägg det i en smord ugnsform. Medan riset kokar kan du tärna paprika, skära champinjoner i kvartar och hacka persiljan.
Stek kycklingbitarna en stund med salt och peppar. Tillsätt rökt skinka, champinjoner, paprika och persilja – fräs samman. Smaka av med mer krydda.
Lägg över riset.
Dela 2 ägg så att du har gulor och vitor.
Blanda majonnäs, gulor, vinäger och krydda med salt och peppar. Se till att det är en ordentligt blandad sås.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i såsen.
Sätt ugnen på 225°. Häll såsen över kycklingen och riset. Strö över riven ost tills du är nöjd.
Grädda i ugnen i 10 till 15 minuter. Garnera gärna med lite hackade persilja.
Smaklig måltid!


Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad