Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd
Ingredienser
Curryrostade kikärtor
Naanbröd
Till servering
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Lättlagad kormagryta med kyckling. En indisk gryta med smörigt naanbröd och curryrostade kikärtor.
Så här gör du
Curryrostade kikärtor
Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj kikärtorna och låt de rinna av på dubbla hushållspapper.
Skala och riv vitlöken. Rör i ihop vitlök, olivolja, curry och salt och blanda runt med kikärtorna i en skål. Fördela dem på en bakpappersklädd plåt och rosta i ugnen cirka 45 minuter. Skaka om en gång.
Naanbröd
Höj ugnsvärmen till 200 grader. Bred smör på bröden och strö på sesamfrön och salt och värm dem i ugnen cirka 8 minuter.
Kormagryta
Skär paprika och rödlök i grova bitar. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna. Stek paprika och rödlök med ingefäran i cirka 5 minuter tills det mjukar lite. Ta upp och lägg åt sidan. Tillsätt lite mer olja och stek kycklingen 5-6 minuter runt om i omgångar så den blir gyllene. Salta och peppra.
Lägg i grönsakerna och häll på kormasåsen och vattnet. Låt allt bli varmt. Servera med ris, mynta, rostade kikärtor och naanbröd.
Smaklig måltid!
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: Strimlad kyckling.
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett