Kormagryta-med-kyckling
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd

60 min | Enkelt

Lättlagad kormagryta med kyckling. En indisk gryta med smörigt naanbröd och curryrostade kikärtor.

Ingredienser

1
gul paprika
1
rödlök
1 msk
riven ingefära
1 burk
kormasås
1 tsk
salt och nymalen svartpeppar
lite
färsk mynta

Curryrostade kikärtor

1 förp.
kikärtor
1
vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
1 tsk
curry
1 tsl
salt

Naanbröd

1 förp.
naanbröd
20 g
smör
1 msk
sesamfrön
2 tsk
flingsalt

Till servering

4 portioner
Basmatiris
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Lättlagad kormagryta med kyckling. En indisk gryta med smörigt naanbröd och curryrostade kikärtor.

Så här gör du

Curryrostade kikärtor

Sätt ugnen på 175 grader.

Skölj kikärtorna och låt de rinna av på dubbla hushållspapper.

Skala och riv vitlöken. Rör i ihop vitlök, olivolja, curry och salt och blanda runt med kikärtorna i en skål. Fördela dem på en bakpappersklädd plåt och rosta i ugnen cirka 45 minuter. Skaka om en gång.

 

Naanbröd

Höj ugnsvärmen till 200 grader. Bred smör på bröden och strö på sesamfrön och salt och värm dem i ugnen cirka 8 minuter.

Kormagryta

Skär paprika och rödlök i grova bitar. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna. Stek paprika och rödlök med ingefäran i cirka 5 minuter tills det mjukar lite. Ta upp och lägg åt sidan. Tillsätt lite mer olja och stek kycklingen 5-6 minuter runt om i omgångar så den blir gyllene. Salta och peppra.

 

Lägg i grönsakerna och häll på kormasåsen och vattnet. Låt allt bli varmt. Servera med ris, mynta, rostade kikärtor och naanbröd.

Smaklig måltid!

Om Minutstrimlor

100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.

Ingredienser: Strimlad kyckling.

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!