Kormagryta-med-kyckling
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd

60 min | Enkelt

Lättlagad kormagryta med kyckling. En indisk gryta med smörigt naanbröd och curryrostade kikärtor.

Ingredienser

1 förp.
Kronfågel Minutstrimlor
1
gul paprika
1
rödlök
1 msk
riven ingefära
1 burk
kormasås
1 tsk
salt och nymalen svartpeppar
lite
färsk mynta

Curryrostade kikärtor

1 förp.
kikärtor
1
vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
1 tsk
curry
1 tsl
salt

Naanbröd

1 förp.
naanbröd
20 g
smör
1 msk
sesamfrön
2 tsk
flingsalt

Till servering

4 portioner
Basmatiris
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Lättlagad kormagryta med kyckling. En indisk gryta med smörigt naanbröd och curryrostade kikärtor.

Så här gör du

Curryrostade kikärtor:

Sätt ugnen på 175°. Skölj kikärtorna och låt de rinna av på dubbla hushållspapper. Skala och riv vitlöken. Rör i ihop vitlök, olivolja, curry och salt och blanda runt med kikärtorna i en skål. Fördela dem på en bakpappersklädd plåt och rosta i ugnen cirka 45 minuter. Skaka om en gång.

Naanbröd:

Höj ugnsvärmen till 200°. Bred smör på bröden och strö på sesamfrön och salt och värm dem i ugnen cirka 8 minuter.

Kormagryta:

Skär paprika och rödlök i grova bitar. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna. Stek paprika och rödlök med ingefäran i cirka 5 minuter tills det mjukar lite. Ta upp och lägg åt sidan. Tillsätt lite mer olja och stek kycklingen 5 – 6 minuter runt om i omgångar så den blir gyllene. Salta och peppra.

Lägg i grönsakerna och häll på kormasåsen och vattnet. Låt allt bli varmt. Servera med ris, mynta, rostade kikärtor och naanbröd.

Smaklig måltid!

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!