Chicken Stir-Fry med thaibasilika
Ingredienser
Chicken Stir-Fry
ägg
tillbehör
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Thailand på 30 minuter. Hackad kycklingfilé och lårfilé i en härlig stir-fry smaksatt med thaibasilika!
Så här gör du
Hackad kyckling
Hacka eller skär kycklingfiléerna och lårfiléerna fint. Det ska bli i riktigt små bitar men utan att vara köttfärs.
Stir-fry
Mortla eller hacka chilifrukterna tillsammans med vitlöken.
Blanda ihop ostronsås, soja, fisksås och socker med vattnet till en woksås. Blanda så att sockret löser upp sig
Skär de gröna bönorna i små bitar. Hacka löken.
Hetta upp matolja i en wokpanna. Fräs chilin och vitlöken i några minuter tills vitlöken börjar bli gyllene. Tillsätt kycklingen och rör runt i ca 1-2 min.
Tillsätt woksåsen och rör runt i ytterliggare några minuter. Avsluta med de gröna bönorna och löken i ca 1 minut.
Ta från värmen och vänd i thaibasilikan.
Stekt ägg på thaivis
Dessa ägg steks i mycket olja. Hetta upp en panna med matolja. Oljan ska vara väldigt het. Knäck äggen direkt i pannan. Äggen är klara när vitan är gyllenbrun undertill och på sidan.
Tillbehör
Blanda ihop limesaft, fisksås och chili. (Prik Nam Pla)
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Servera kycklingen på en tallrik. Toppa med ägg och skeda över Prik Nam Pla. Servera med Jasminris.
Ägget ska vara krispigt men gärna med en lite rinnig gula.
Testa vår Bosarpkyckling!
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Chicken Sandwich á la Swedish cowboy
Albin Johnséns asiatiska Schnitzel