Kycklingfilé stekt med brynt smör med variation på jordärtskocka
Ingredienser
Kycklingfilé rosmarin & brynt smör
Ugnsbakad jordärtskocka
Jordärtskockspuré
Inlagd svamp
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Två varianter på jordärtskocka tillsammans med stekt kycklingfilé smaksatt med rosmarin och brynt smör
Så här gör du
Ugnsbakad jordärtskocka
Skrubba jordärtskockorna och dela på mitten. Blanda med smör, salt och peppar. Lägg i form på bakplåtspapper och rosta i ugn på 200 grader i ca 20-25 minuter.
Jordärtskockspuré
Skala jordärtskockorna. Spara gärna skalen. De är goda att fritera. Koka i saltat vatten tills skockorna är mjuka. Häll av vattnet och tillsätt grädde och citronsaft. Gör ett snabbt uppkok och stavmixa sedan purén tillsammans med smöret. Smaka av med salt och peppar.
Inlagd svamp
Koka upp ättika, socker, vatten och salt. Stek svampen i torr panna tills vätskan dunstat bort. Lägg svampen i en burk tillsammans med skivad rödlök. Slå över ättikslagen. Låt stå i minst minst 1 timme men gärna ett dygn i kylskåp.
Kycklingfilé
Stek kycklingfiléerna i en panna med smör och rosmarin ca 4 min på varje sida. Baka klart i ugn på 150 grader tills kärntemperaturen är 70 grader.
Servering: Skiva upp kycklingfiléerna och servera med ugnsbakad jordärtskocka tillsammans med purén och den syltade svampen. Gärna tillsammans med en rödvinssås.
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: 100 % kycklingfilé
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Sweet chili kyckling bowl med avokado och sjögräsnudlar
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med stekt & skivad kyckling ”Mexican”
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett
Kycklingsallad med svarta bönor, nachos och chipotledressing