Kryddmarinerat_rosmarin_bryntsmor_jordartskocka_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingfilé stekt med brynt smör med variation på jordärtskocka

60 min | Medelsvårt

Två varianter på jordärtskocka tillsammans med stekt kycklingfilé smaksatt med rosmarin och brynt smör

Ingredienser

Kycklingfilé rosmarin & brynt smör

smör och olja till stekning
1 kvist
rosmarin
salt och peppar

Ugnsbakad jordärtskocka

600 g
jordärtskocka
50 g
smör
salt och peppar

Jordärtskockspuré

400 g
jordärtskockor, skalade
1 dl
grädde
1 msk
smör
1 msk
citronsaft
salt och peppar

Inlagd svamp

400 g
färsk svamp, skuren i bitar
1 st
rödlök, skivad
1 dl
ättika
2 dl
socker
3 dl
vatten
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Två varianter på jordärtskocka tillsammans med stekt kycklingfilé smaksatt med rosmarin och brynt smör

Så här gör du

Ugnsbakad jordärtskocka

Skrubba jordärtskockorna och dela på mitten. Blanda med smör, salt och peppar. Lägg i form på bakplåtspapper och rosta i ugn på 200 grader i ca 20-25 minuter.

Jordärtskockspuré

Skala jordärtskockorna. Spara gärna skalen. De är goda att fritera. Koka i saltat vatten tills skockorna är mjuka. Häll av vattnet och tillsätt grädde och citronsaft. Gör ett snabbt uppkok och stavmixa sedan purén tillsammans med smöret. Smaka av med salt och peppar.

Inlagd svamp

Koka upp ättika, socker, vatten och salt. Stek svampen i torr panna tills vätskan dunstat bort. Lägg svampen i en burk tillsammans med skivad rödlök. Slå över ättikslagen. Låt stå i minst minst 1 timme men gärna ett dygn i kylskåp.

Kycklingfilé

Stek kycklingfiléerna i en panna med smör och rosmarin ca 4 min på varje sida. Baka klart i ugn på 150 grader tills kärntemperaturen är 70 grader.

Servering: Skiva upp kycklingfiléerna och servera med ugnsbakad jordärtskocka tillsammans med purén och den syltade svampen. Gärna tillsammans med en rödvinssås.

 

Om kycklingfilé

100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.

Ingredienser: 100 % kycklingfilé

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.