
Kycklingfilé Rosmarin & Brynt Smör med variation på jordärtskocka
Ingredienser
Kycklingfilé rosmarin & brynt smör
Ugnsbakad jordärtskocka
Jordärtskockspuré
Inlagd svamp
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Två varianter på jordärtskocka tillsammans med stekt kycklingfilé smaksatt med rosmarin och brynt smör
Så här gör du
Ugnsbakad jordärtskocka
Skrubba jordärtskockorna och dela på mitten. Blanda med smör, salt och peppar. Lägg i form på bakplåtspapper och rosta i ugn på 200 grader i ca 20-25 minuter.
Jordärtskockspuré
Skala jordärtskockorna. Spara gärna skalen. De är goda att fritera. Koka i saltat vatten tills skockorna är mjuka. Häll av vattnet och tillsätt grädde och citronsaft. Gör ett snabbt uppkok och stavmixa sedan purén tillsammans med smöret. Smaka av med salt och peppar.
Inlagd svamp
Koka upp ättika, socker, vatten och salt. Stek svampen i torr panna tills vätskan dunstat bort. Lägg svampen i en burk tillsammans med skivad rödlök. Slå över ättikslagen. Låt stå i minst minst 1 timme men gärna ett dygn i kylskåp.
Kycklingfilé
Stek kycklingfiléerna i en panna med smör ca 3 min på varje sida. Baka klart i ugn tills kärntemperaturen är 70 grader.
Servering: Skiva upp kycklingfiléerna och servera med ugnsbakad jordärtskocka tillsammans med purén och den syltade svampen. Gärna tillsammans med en rödvinssås. TIPS: fritera de överblivna skalen i 160 graders olja i ca 5 minuter. Supergott krisp!