
Kycklinggryta med bacon, senap och jordärtskockor
Ingredienser
Kycklinggryta
Sallad
Dressing
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Mustig kycklinggryta med kycklingbacon komponerad av Markiz Tainton.
Så här gör du
Koka potatisen.
Skala lök och jordärtskockor. Skiva löken och skär jordärtskockorna i 2 cm tärningar.
Strimla minutfiléerna i tjocka strimlor och skär baconet i tärningar.
Stek jordärtskockor och lök sakta i hälften av matfettet i en gryta tills skockorna nästan är mjuka.
Ta upp dem och lägg på en tallrik.
Bryn kycklingen i resten av matfettet i grytan. Lägg i bacon och fortsätt bryna. Lägg tillbaka lök och skockor i grytan och blanda kyckling och grönsaker. Tillsätt buljong och grädde, koka sakta ca 10 minuter. Rör ner senapen och smaksätt med salt och peppar.
Skär gräslöken fint och strö på grytan.
Strimla kålen tunt. Plocka salladen i grova bitar.l. Rör ihop dressingen och blanda med salladen precis innan servering. Toppa med pumpakärnorna!
Skala gurkan, dela den på längden och skrapa ur kärnhuset. Skiva gurkan. Blanda ingredienserna i en skåServera grytan med kokt potatis och sallad.