RTR_minuttfile_gryta_med_smak_av_senap
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklinggryta med bacon, senap och jordärtskockor

45 min | Enkelt

Mustig kycklinggryta med kycklingbacon komponerad av Markiz Tainton.

Ingredienser

Kycklinggryta

600 g
jordärtskocka
3 st
gul lök
2 msk
smör
3 dl
hönsbuljong (tärning och vatten)
3 dl
kokosgrädde
3 msk
dijonsenap
1 kruka
gräslök
900 g
potatis, fast sort
salt och peppar

Sallad

100 g
vitkål
1 huvud
romansallad
0.5 st
gurka
1 dl
rostade pumpakärnor

Dressing

2 msk
yoghurt
1 msk
olivolja
0.5 msk
vatten
1 st
vitlöksklyfta, riven
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Mustig kycklinggryta med kycklingbacon komponerad av Markiz Tainton.

Så här gör du

Koka potatisen.

Skala lök och jordärtskockor. Skiva löken och skär jordärtskockorna i 2 cm tärningar.

Strimla minutfiléerna i tjocka strimlor och skär baconet i tärningar.

Stek jordärtskockor och lök sakta i hälften av matfettet i en gryta tills skockorna nästan är mjuka.

Ta upp dem och lägg på en tallrik.

 

Bryn kycklingen i resten av matfettet i grytan. Lägg i bacon och fortsätt bryna. Lägg tillbaka lök och skockor i grytan och blanda kyckling och grönsaker. Tillsätt buljong och grädde, koka sakta ca 10 minuter. Rör ner senapen och smaksätt med salt och peppar.

Skär gräslöken fint och strö på grytan.

Strimla kålen tunt. Plocka salladen i grova bitar.Skala gurkan, dela den på längden och skrapa ur kärnhuset. Skiva gurkan.Blanda ingredienserna i en skål.Rör ihop dressingen och blanda med salladen precis innan servering. Toppa med pumpakärnorna!

Servera grytan med kokt potatis och sallad.