Kycklinggryta med bacon, senap och jordärtskockor
Ingredienser
Kycklinggryta
Sallad
Dressing
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Mustig kycklinggryta med kycklingbacon komponerad av Markiz Tainton.
Så här gör du
Rotfrukter, lök och kyckling
Koka potatis. Skala lök och jordärtskockor. Skiva lök och skär jordärtskockor i 2 cm tärningar.
Strimla minutfiléerna i tjocka strimlor och skär baconet i tärningar.
Stek jordärtskockor och lök sakta i hälften av matfettet i en gryta tills skockorna nästan är mjuka. Ta upp dem och lägg på en tallrik.
Preppa grytan
Bryn kycklingen i resten av matfettet i grytan. Lägg i bacon och fortsätt bryna. Lägg tillbaka lök och skockor i grytan och blanda kyckling och grönsaker. Tillsätt buljong och grädde, koka sakta ca 10 minuter. Rör ner senapen och smaksätt med salt och peppar.
Skär gräslöken fint och strö över grytan.
Kål och sallad
Strimla kålen tunt. Plocka salladen i grova bitar.l.
Skala gurkan, dela den på längden och skrapa ur kärnhuset. Skiva gurkan. Blanda ingredienserna i en skåDressing och servering
Rör ihop dressingen och blanda med salladen precis innan servering. Toppa med pumpakärnorna!
Servera grytan med kokt potatis och sallad.
Kronfågels Minutfilé är en utbankad kycklingfilé av bröstdelen, producerad av 100 % svensk kyckling. Kycklingen är omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.