Teriyakikyckling med squash, paprika och lök
Ingredienser
Teriyakimarinad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Teriyakikycklingen visar en sanning: i Asien vet man hur kycklingen ska smaka. Teriyakimarinaden ger kycklingen en ljuvlig sötma som sprider sig genom hela rätten.
Så här gör du
Riv ingefära så att du har ungefär en och en halv matsked. Blanda med resten av ingredienserna till teriyakimarinaden.
Lägg marinaden med kycklingbenen i en plastpåse och blanda väl.
Medan köttet marinerar fixar du grönsakerna. Skär squash i skivor, paprika i mindre, grova bitar och skalad lök i klyftor.
Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklingbenen på en bakpappersklädd plåt. Strö över sesamfrön.
Tillaga i ugnen i cirka 15 minuter.
Ta ut plåten. Lägg grönsakerna runt om kycklingen. Ringla över olja och se till så att grönsakerna blandas. Krydda med salt och peppar.
Lägg in i ugnen i ytterligare 20 minuter.
Servera med kokt ris och teriyakisås vid sidan om. Servera gärna på ett eller två salladsblad.
Smaklig måltid!
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett