Teriyakikyckling-med-goda-grönsaker
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Teriyakikyckling med squash, paprika och lök

45 min | Enkelt

Teriyakikycklingen visar en sanning: i Asien vet man hur kycklingen ska smaka. Teriyakimarinaden ger kycklingen en ljuvlig sötma som sprider sig genom hela rätten.

Ingredienser

900 g
Kronfågel kycklingben
1
squash
2
paprikor
2
gula lökar
4 portioner
ris

Teriyakimarinad

1 dl
teriyakisås
1.5 msk
ingefära, färskriven
2 tsk
flytande honung
1 msk
sesamfrön
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Teriyakikycklingen visar en sanning: i Asien vet man hur kycklingen ska smaka. Teriyakimarinaden ger kycklingen en ljuvlig sötma som sprider sig genom hela rätten.

SÅ HÄR GÖR DU

Riv ingefära så att du har ungefär en och en halv matsked. Blanda med resten av ingredienserna till teriyakimarinaden.

Lägg marinaden med kycklingbenen i en plastpåse och blanda väl.

Medan köttet marinerar fixar du grönsakerna. Skär squash i skivor, paprika i mindre, grova bitar och skalad lök i klyftor.

Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklingbenen på en bakpappersklädd plåt. Strö över sesamfrön.

Tillaga i ugnen i cirka 15 minuter.

Ta ut plåten. Lägg grönsakerna runt om kycklingen. Ringla över olja och se till så att grönsakerna blandas. Krydda med salt och peppar.

Lägg in i ugnen i ytterligare 20 minuter.

Servera med kokt ris och teriyakisås vid sidan om. Servera gärna på ett eller två salladsblad.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!