
Teriyakikyckling med squash, paprika och lök
Ingredienser
Teriyakimarinad

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Teriyakikycklingen visar en sanning: i Asien vet man hur kycklingen ska smaka. Teriyakimarinaden ger kycklingen en ljuvlig sötma som sprider sig genom hela rätten.
Så här gör du
Riv ingefära så att du har ungefär en och en halv matsked. Blanda med resten av ingredienserna till teriyakimarinaden.
Lägg marinaden med kycklingbenen i en plastpåse och blanda väl.
Medan köttet marinerar fixar du grönsakerna. Skär squash i skivor, paprika i mindre, grova bitar och skalad lök i klyftor.
Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklingbenen på en bakpappersklädd plåt. Strö över sesamfrön.
Tillaga i ugnen i cirka 15 minuter.
Ta ut plåten. Lägg grönsakerna runt om kycklingen. Ringla över olja och se till så att grönsakerna blandas. Krydda med salt och peppar.
Lägg in i ugnen i ytterligare 20 minuter.
Servera med kokt ris och teriyakisås vid sidan om. Servera gärna på ett eller två salladsblad.
Smaklig måltid!


Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

Stekt kycklingschnitzel med gurksallad och dijonmajonnäs