Chicken & Waffles
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Chicken & Waffles En klassisk våffla som blir ännu godare med friterad kyckling och lönnsirap
Så här gör du
Skär lårfilén i ca 3x3cm tärningar. Blanda ihop kefir med salt och kryddorna. Låt marinera i minst 2 timmar men gärna över natten.
Blanda ihop mjölsorterna tillsammans med bakpulver och salt. Vänd kycklingen i omgångar i mjölet och sila bort överblivet mjöl. Värm fritös till 180 grader och fritera lite av kycklingen i taget i ca 3 minuter. Innan servering friteras kycklingen ytterligare en gång i några minuter (dubbelfritering)
Lägg upp en nygräddad våffla på en tallrik och toppa men en tärning smör. Lägg därefter på de friterade bitarna kyckling och avsluta med sjuka mängder lönnsirap och rivet limezest.
FLER RECEPT
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
Albin Johnséns asiatiska Schnitzel
John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Kycklingfärssliders med brysselkålsslaw
Uppesittarburgaren på kycklingfärs