Majs- och bönsoppa med kyckling och mustiga minipiroger
Ingredienser
Majs- och bönsoppa
Minipiroger
Oströra med örter
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En soppa med majs och bönor som hämtar inspiration från nordamerika, samsas här med mustiga minipiroger. Recept av Markiz Tainton
Så här gör du
Majs- och bönsoppa
Plocka korianderbladen av stjälkarna och spara till ett annat tillfälle. Skiva sedan stjälkarna fint. Skala och finhacka gul lök och vitlök, skiva sedan sellerin fint.
Hetta upp olja i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs kycklingen tills den fått fin gyllene färg. Tillsätt sedan lök, vitlök, selleri och korianderstjälkarna och fräs i ca 10 minuter. Tillsätt rökt paprika, spiskummin och cayennepeppar i pannan och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll i de svarta bönorna samt kycklingfonden och rör om. Nu börjar din majs- och bönsoppa ta form.
Grilla majskolvarna och skär sedan av majskornen. Tillsätt sedan majsen, lagerblad, rivet citronskal och citronjuice. Koka upp det hela försiktigt, sänk sedan till låg värme låg och låt soppan sjuda i 15 minuter.
Örtricotta
Rör ihop ricotta, riven ost och hackade örter tillsammans med olja i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Minipiroger
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten och olivolja och rör snabbt ihop till en smidig deg.
Dela degen i ca 16 bitar. Forma varje bit till en boll. Kavla ut till rundlar, ca 12 cm i diameter. Lägg lite örtricotta i mitten. Pensla kanten med uppvispat ägg. Vik ihop och nagga kanten med en gaffel. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Nagga kanten på pirogerna igen med gaffeln. Pensla med ägg och grädda i mitten av ugnen i 17–20 min tills pirogerna har fått en fin färg.
Dags att servera, smaklig måltid.
100% strimlad kycklinglårfilé.
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd