Mexiko_Minutsttrimlor_majs_bonsoppa_1000x1000px
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Majs- och bönsoppa med kyckling och mustiga minipiroger

60 min | Medelsvårt

En soppa med majs och bönor som hämtar inspiration från nordamerika, samsas här med mustiga minipiroger. Recept av Markiz Tainton

Ingredienser

Majs- och bönsoppa

0.5 knippe
färsk koriander, plockade blad
2 st
gul lök, finhackad
2 klyftor
vitlök, finhackade
2 stjälkar
blekselleri, tunt skivade
1 tsk
malen spiskummen
1 tsk
rökt paprikapulver
1 krm
cayennepeppar
1 burk
kokta svarta bönor (à 400 g)
750 ml
kycklingfond
2 st
färska majskolvar
1 st
lagerblad
1 st
citron, saft och skal

Minipiroger

6 dl
vetemjöl
2.5 dl
vatten
0.5 dl
olivolja
0.5 tsk
salt
2 tsk
bakpulver

Oströra med örter

250 g
ricottaost
1 dl
parmesanost eller västerbottensost, riven
2 dl
hackade örter, ex basilika, gräslök, oregano)
1 msk
olivolja

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En soppa med majs och bönor som hämtar inspiration från nordamerika, samsas här med mustiga minipiroger. Recept av Markiz Tainton

Så här gör du

Majs- och bönsoppa

Plocka korianderbladen av stjälkarna och spara till ett annat tillfälle. Skiva sedan stjälkarna fint. Skala och finhacka gul lök och vitlök, skiva sedan sellerin fint.

Hetta upp olja i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs kycklingen tills den fått fin gyllene färg. Tillsätt sedan lök, vitlök, selleri och korianderstjälkarna och fräs i ca 10 minuter. Tillsätt rökt paprika, spiskummin och cayennepeppar i pannan och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll i de svarta bönorna samt kycklingfonden och rör om. Nu börjar din majs- och bönsoppa ta form.

Grilla majskolvarna och skär sedan av majskornen. Tillsätt sedan majsen, lagerblad, rivet citronskal och citronjuice. Koka upp det hela försiktigt, sänk sedan till låg värme låg och låt soppan sjuda i 15 minuter.

Örtricotta

Rör ihop ricotta, riven ost och hackade örter tillsammans med olja i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Minipiroger

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten och olivolja och rör snabbt ihop till en smidig deg.

Dela degen i ca 16 bitar. Forma varje bit till en boll. Kavla ut till rundlar, ca 12 cm i diameter. Lägg lite örtricotta i mitten. Pensla kanten med uppvispat ägg. Vik ihop och nagga kanten med en gaffel. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Nagga kanten på pirogerna igen med gaffeln. Pensla med ägg och grädda i mitten av ugnen i 17–20 min tills pirogerna har fått en fin färg.

Dags att servera, smaklig måltid.

Hej, visste du att?

100% strimlad kycklinglårfilé.
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.