
Kycklingquesadilla med getost och en färsk bönsallad
40 min |
Ingredienser
Kycklingquesadilla
600 g
2 msk
tacokrydda
2 msk
olivolja
4 stora
tortillabröd
200 g
getost, smulad
4
salladslökar, tunt skivade
Färsk bönsallad
1
gurka, skalad
100 g
haricots verts
100 g
vaxbönor
50 g
sockerärtor
1 påse
blandade salladsorter
2
granatäpplen
0.5 dl
rostade pumpakärnor
Citrondressing till sallad
1
citron, skal och juce
4 msk
olivolja
salt och peppar

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Tacokrydda, strimlad kyckling och tortillabröd förvandlas enkelt till en smarrig festmåltid när det steks i pannan. En fräsch sallad på bönor och sockerärtor ger receptet en uppfriskande smak.
Så här gör du
Kycklingquesadilla
Blanda kycklingen med tacokrydda och olivolja.
Stek kycklingen tills den är genomstekt. Lägg ost på ena halvan av tortillan, lägg på kyckling och lök, vik över den andra halvan. Tryck till.
Grilla eller stek tortillan innan servering.
Sallad
Skär gurkorna i bitar. Förväll vaxbönor och haricots verts i saltat vatten, kyl av dem och skär i mindre bitar.
Gör en dressing av citronskal och juice, olja, salt och peppar.
Vänd i gurka, vaxbönor och haricots verts.
Gör en salladsbädd på ett fat, toppa med gurk- och bönsalladen, granatäpple och pumpafrön.
Smaklig måltid!
