Kycklingquesadilla-med-getost-och-sallad-av-färska-bönor
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingquesadilla med getost och en färsk bönsallad

40 min |

Tacokrydda, strimlad kyckling och tortillabröd förvandlas enkelt till en smarrig festmåltid när det steks i pannan. En fräsch sallad på bönor och sockerärtor ger receptet en uppfriskande smak.

Ingredienser

Kycklingquesadilla

2 msk
tacokrydda
2 msk
olivolja
4 stora
tortillabröd
200 g
getost, smulad
4
salladslökar, tunt skivade

Färsk bönsallad

1
gurka, skalad
100 g
haricots verts
100 g
vaxbönor
50 g
sockerärtor
1 påse
blandade salladsorter
2
granatäpplen
0.5 dl
rostade pumpakärnor

Citrondressing till sallad

1
citron, skal och juce
4 msk
olivolja
salt och peppar
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Tacokrydda, strimlad kyckling och tortillabröd förvandlas enkelt till en smarrig festmåltid när det steks i pannan. En fräsch sallad på bönor och sockerärtor ger receptet en uppfriskande smak.

Så här gör du

Kycklingquesadilla

Blanda kycklingen med tacokrydda och olivolja. Stek kycklingen tills den är genomstekt. Lägg ost på ena halvan av tortillan, lägg på kyckling och lök, vik över den andra halvan. Tryck till.

Grilla eller stek tortillan innan servering.

Sallad

Skär gurkorna i bitar. Förväll vaxbönor och haricots verts i saltat vatten, kyl av dem och skär i mindre bitar.

Gör en dressing av citronskal och juice, olja, salt och peppar. Vänd i gurka, vaxbönor och haricots verts.

Gör en salladsbädd på ett fat, toppa med gurk- och bönsalladen, granatäpple och pumpafrön.

Smaklig måltid!

Om Minutstrimlor, Lårfilé

100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: Strimlad kycklinglårfilé.
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!