Chicken & Waffles
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Chicken & Waffles En klassisk våffla som blir ännu godare med friterad kyckling och lönnsirap
Så här gör du
Skär lårfilén i ca 3x3cm tärningar. Blanda ihop kefir med salt och kryddorna. Låt marinera i minst 2 timmar men gärna över natten.
Blanda ihop mjölsorterna tillsammans med bakpulver och salt. Vänd kycklingen i omgångar i mjölet och sila bort överblivet mjöl. Värm fritös till 180 grader och fritera lite av kycklingen i taget i ca 3 minuter. Innan servering friteras kycklingen ytterligare en gång i några minuter (dubbelfritering)
Lägg upp en nygräddad våffla på en tallrik och toppa men en tärning smör. Lägg därefter på de friterade bitarna kyckling och avsluta med sjuka mängder lönnsirap och rivet limezest.

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese