P1000951
(3 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Citronbakad KycklingSteak med caponata

60 min | Enkelt

En god, citronbakad KycklingSteak med en välsmakande pasta som passar perfekt till söndagsmiddagen. Dröm dig bort till Italiens hetta med denna läckra måltid.

Ingredienser

Citronbakad kycklingSteak, pasta och tillbehör

4 st
Kronfågels KycklingSteak
1 st
citron, skalet och saften
salt & peppar
Olivolja av god kvalitet
500 g
valfri kort pasta
dl
pecorino, finriven
1 dl
persilja, finskuren
1 st
citron, skalet
Svartpeppar, nymald

Caponata

1 st
aubergine, tärnad och saltad
2 st
vitlöksklyftor, fintärnade eller rivna
2 st
stjälkar blekselleri, tunt skivad
0.5 st
röd chili, skivad
1 st
gul lök, tärnad
1 dl
svarta oliver, urkärnade
0.5 dl
stora gröna oliver, urkärnade
2 msk
kapris
1
burk krossade tomater
1 msk
rosmarin, finskuren
några timjankvistar
2 msk
vitvinsvinäger
1 msk
socker
1 dl
vatten
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En god, citronbakad KycklingSteak med en välsmakande pasta som passar perfekt till söndagsmiddagen. Dröm dig bort till Italiens hetta med denna läckra måltid.

SÅ HÄR GÖR DU

Caponata:

Börja med att tärna auberginen och salta lätt. Blanda runt och lägg i ett durkslag. Hacka och skär resten av grönsakerna. Fyll en panna med olivolja så att botten täcks

Stek auberginen på hög värme tills den blir mjuk och får fin färg. Tillsätt lök, vitlök, blekselleri, paprika och fräs i några minuter. Sänk värmen något och tillsätt kaprisen, oliverna, rosmarin och timjan. Avsluta med att slå på de krossade tomaterna och vattnet.

Avsluta med att slå på de krossade tomaterna och vattnet. Koka upp. Tillsätt vinäger och socker. Låt koka i ca 30 minuter och smaka av med salt och peppar. Balansera eventuellt med mer vinäger och socker.

KycklingSteak:

Ställ ugnen på 150°. Gnid in steaken med salt, peppar och rivet citronskal. Hetta upp olivolja i en panna.

Stek med skinnsidan nedåt i pannan i ca 5-6 minuter på medelvärme. När skinnet har en fin gyllenbryn färg vänd och stek på andra sidan i ca 1 minut. Tillsätt citronsaften och koka in.

Lägg på en ugnsplåt och baka av i ugnen tills innertemperaturen visar 72 grader. Det tar cirka 15 minuter.

Koka pastan al dente efter anvisningarna på paketet. Skär KycklingSteaken i skivor, tillsätt finskuren persilja, rivet citronskal och den rivna pecorinoosten. Kör några varv med pepparkvarnen. Ringla över lite olivolja för extra smak.

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!