P1000951
(15 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

KYCKLINGSTEAK RECEPTCitronbakad kycklingsteak med caponata

60 min | Enkelt

EN MAGISK CITRONBAKAD KYCKLINGSTEAK MED EN VÄLSMAKANDE PASTA SOM PASSAR PERFEKT TILL SÖNDAGSMIDDAGEN. Dröm dig bort till Italiens hetta med denna läckra måltid.

Ingredienser

Citronbakad kycklingSteak, pasta och tillbehör

1 st
citron, skalet och saften
salt och peppar
1 msk, ca
Olivolja av god kvalitet
500 g
valfri kort pasta
1 dl
pecorino, finriven
1 dl
persilja, finskuren
1 st
citron, skalet
Svartpeppar, nymald

Caponata

1 st
aubergine, tärnad och saltad
2 st
vitlöksklyftor, fintärnade eller rivna
2 st
stjälkar blekselleri, tunt skivad
0.5 st
röd chili, skivad
1 st
gul lök, tärnad
1 dl
svarta oliver, urkärnade
0.5 dl
stora gröna oliver, urkärnade
2 msk
kapris
1 burk
krossade tomater
1 msk
rosmarin, finskuren
några timjankvistar
2 msk
vitvinsvinäger
1 msk
socker
1 dl
vatten
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

EN MAGISK CITRONBAKAD KYCKLINGSTEAK MED EN VÄLSMAKANDE PASTA SOM PASSAR PERFEKT TILL SÖNDAGSMIDDAGEN. Dröm dig bort till Italiens hetta med denna läckra måltid.

Så här gör du

Caponata:

Börja med att tärna auberginen och salta lätt. Blanda runt och lägg i ett durkslag. Hacka och skär resten av grönsakerna. Fyll en stekpanna med olivolja så att botten täcks.

Stek auberginen på hög värme tills den blir mjuk och har fått en fin färg. Tillsätt lök, vitlök, paprika och blekselleri och fräs i några minuter. Sänk värmen en aning och tillsätt kaprisen, oliverna, rosmarin och timjan. Avsluta med att slå på de krossade tomaterna och vattnet.

Avsluta med att slå på de krossade tomaterna och vattnet. Koka upp. Tillsätt vinäger och socker. Låt koka i ca 30 minuter och smaka av med salt och peppar. Balansera eventuellt med mer vinäger och socker.

Kycklingen:

Ställ ugnen på 150°. Gnid in steaken med salt, peppar och rivet citronskal. Hetta upp olivolja i en panna.

Stek kycklingen i panna med skinnet nedåt ca 6 min på medelvärme. Skinnet ska få en fin gyllenbryn färg och vara krispigt, vänd och stek ca 1 min på köttsidan. Stek färdigt medans du tillsätter citronsaften och låter den koka in.

Lägg på en ugnsplåt och stek färdigt i 150° i ugn i ca 15 minuter tills innertemperaturen visar 72 grader.

Koka pastan al dente efter anvisningarna på paketet. Skär KycklingSteaken i skivor, tillsätt finskuren persilja, rivet citronskal och den rivna pecorinoosten som passar utmärkt till kycklingen. Kör några varv med pepparkvarnen. Ringla över lite olivolja för extra smak och servera kycklingen.

Tips!

Kycklingsteak är en urbenad kycklingklubba med skinn. Den är perfekt att både steka eller tillaga i ugn. Stek kycklingen med skinnsidan neråt och börja med en kall panna för att få riktigt krispigt skinn. Fler italienska recept med kyckling hittar du här. 

 

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!