Friterad kyckling med sweet chilisås och sesam
Ingredienser
Friterade kycklingben
Till servering
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Tänk dig krispigt friterade kycklingben med en mild smak av spiskummin och koriander, blunda och känn smaken. Nu har du en ny favorit för vuxna och barn.
Så här gör du
Blanda kycklingbenen noga med hälften av filmjölken i en fryspåse, förslut och låt sedan marinera i kylskåpet i minst 1 timme, gärna över natten.
När kycklingen har marinerat tar du upp benen och låter marinaden rinna av en aning.
Koka kycklingbenen i saltat vatten tills de är helt genomkokta, cirka 15 minuter. Hit kan du förbereda och sedan lägga benen i kylskåp. I så fall ska de senare värmas upp försiktigt och friteras precis innan servering.
Blanda rismjöl, flingsalt, peppar, lökpulver, koriander och spiskummin. Vispa äggvitan till ett fast skum och blanda med resten av filmjölken.
Doppa varje ben i filmjölksblandningen och vänd dem sedan i rismjölksblandningen. Se till att varje kycklingben är helt täckt.
Hetta upp frityroljan i en stor kastrull tills oljan har en temperatur på 170 – 180°.
Kontrollera temperaturen med kökstermometer eller genom att lägga ner en liten bit vitt bröd. När brödet blir gyllenbrunt på 30 sekunder är oljan tillräckligt varm.
OBS! Stäng av fläkten. Se till att ha kastrullocket nära till hands utifall att oljan fattar eld. Lägg då genast på locket och stäng av plattan
Fritera 4 -5 ben åt gången tills de är gyllenbruna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Fritera resten av kycklingen.
Servera direkt tillsammans med färsk koriander och sweet chilisås som du smaksatt med sesamolja.
Smaklig måltid!